Kennisbijeenkomsten

Kennisbijeenkomsten

De Scheidingsdeskundige organiseert 4 keer per jaar kennisbijeenkomsten voor de scheidingsbegeleiders die wij permanente praktijkondersteuning bieden. Deze informatieve bijeenkomsten hebben als doel onze leden zowel theoretisch als praktische handvatten te bieden voor het uitoefenen van hun werkzaamheden op het gebied van scheidingsbegeleiding. Door het bijwonen van de bijeenkomsten wordt voldaan aan de plicht tot permanente bijscholing die wordt gesteld vanuit het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). De ledenbijeenkomsten van de Scheidingsdeskundige zijn daarnaast door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), SEH, FFP en RB geaccrediteerd voor het behalen van PE-punten. De bijeenkomsten worden door verschillende gastsprekers, die allen gespecialiseerd zijn op deelaspecten van het scheidingsproces, verzorgd. Hieronder vindt je het programma van 2021.

Programma 2021

 

Kwartaal 1: Keuze diverse themabijeenkomsten

Voor de bijeenkomst in het eerste kwartaal van 2021 kunnen onze leden zelf kiezen welk programma zij wensen te volgen. Het betreffen bijeenkomsten over de volgende vier thema’s van het scheidingsproces:

Kwartaal 2: Klachten en de scheidingsadviespraktijk

Als professional van het scheidingsproces probeer je jouw cliënten zo goed mogelijk te helpen. Ondanks professionele begeleiding kan er veel mis gaan bij scheidingsbegeleiding. Een verkeerde juridische of fiscale duiding kan grote schade tot gevolg hebben. Hierdoor kun je geconfronteerd worden met een klacht of zelfs een schadeclaim. Hoe kun je dit voorkomen en wat moet je doen als je geconfronteerd wordt met een klacht? Wat zijn veel gemaakte fouten van andere scheidingsprofessionals? Tijdens deze bijeenkomst zal niemand minder dan Martine Boender onze leden bijpraten over dit belangrijke thema. Zij is in Nederland dé specialist op het gebied van klachten bij scheidingsbegeleiding.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 7 juni bij Hotel Van der Valk Veenendaal. 

 

Kwartaal 3: Keuze diverse themabijeenkomsten

Voor de bijeenkomst in het derde kwartaal van 2021 kunnen onze leden zelf kiezen welk programma zij wensen te volgen. Het betreffen bijeenkomsten over de volgende vier thema’s van het scheidingsproces:

Kwartaal 4: Actualiteiten en Prinsjesdag

De laatste ledenbijeenkomst van 2021 zal in ieder geval in het teken staan van actualiteiten (Prinsjesdag e.d.). De exacte invulling van deze bijeenkomst is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in 2021 en zal nog nader worden bepaald. Deze bijeenkomst zal worden verzorgd door Berry van Zuidam FFP RFEA CFP® en drs. Jacqueline van der Vorm FFP RFEA MfN. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige