Briefadres na een scheiding: fiscale knelpunten?

Geplaatst op 9 april 2024

Briefadres na een scheiding

Na een scheiding kan het voorkomen dat een (vertrekkende) ex-partner geen vast woonadres heeft om zich in te schrijven. Dit leidt tot fiscale knelpunten omdat het fiscale- en toeslagpartnerschap niet verbreekt. Een briefadres kan een oplossing bieden. Wat betekent dit voor het recht op toeslagen en de inkomensafhankelijke combinatiekorting na de scheiding? We spraken hierover met Arie de Bakker van de Belastingdienst.

Auteur: Mr. V.A.J. (Vanessa) Vissers RES

[lees verder…]

 

 

 

 


➡️ De Scheidingsdeskundige is een een kennis- en opleidingscentrum voor professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces. Wij hebben maar 1 doel: Het verbeteren van de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland!

🗞️ Wekelijks delen wij door ons geselecteerde relevante ontwikkelingen of verdieping. Wij vatten de essentie voor je samen en vertalen dit naar jouw praktijk. Ieder artikel bevat bronnen voor als je verder wilt lezen. Ook krijg je tips. Een artikel sluit af met een prikkelende stelling of vraag. Op die manier maken we het bijhouden van kennis efficiënt, inspirerend en praktijkgericht!

👍 Heb je een abonnement op Permanent Actueel of Praktijkondersteuning? Dan lees je dit artikel kosteloos via jouw persoonlijke leeromgeving.

💡 Nog geen abonnement? Ervaar nu zelf het gemak van Permanent Actueel met een gratis proefabonnement en blijf eenvoudig up-to-date over ontwikkelingen in de scheidingspraktijk: Lees het gehele artikel met een gratis proefabonnement!

 


Vind je dit artikel interessant voor jouw collega of netwerk?
Deel dit dan via onderstaande link:


© Copyright - De Scheidingsdeskundige