Meer informatie over Praktijkondersteuning

De Scheidingsdeskundige biedt al ruim 10 jaar praktijkondersteuning aan professionals die betrokken zijn bij scheidingen. Ons doel is om jou te ondersteunen en in je kracht te zetten zodat je jouw cliënten optimaal kunt begeleiden. We zijn betrokken, praktijkgericht en deskundig. Altijd met respect en een lach. Door samenwerking verbeteren we de kwaliteit van scheidingsbegeleiding in Nederland. Op dit moment ondersteunen we circa 85 professionals verdeeld over heel Nederland. Ervaringen van onze relaties zijn te vinden op onze evaluatiepagina. Onze relaties zijn:

 • Financiële professionals
 • Mediators
 • Advocaten
 • Accountants
 • Hypotheekadviseurs
 • Notarissen

Praktijkondersteuning van de Scheidingsdeskundige geeft rust en bespaart je veel tijd. Onze ondersteuning bestaat uit de volgende pijlers:

 
Vermelding op website en gebruik logo

Als gebruiker van onze praktijkondersteuning ben je zichtbaar op onze website. In jouw communicatie mag je aangeven dat je bent aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Daar krijg je een speciaal logo voor. Hiermee laat je zien dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan.

 

Permanent Actueel

Door middel van een persoonlijke digitale leeromgeving delen wij wekelijks door ons geselecteerde relevante ontwikkelingen of verdieping. Wij vatten de essentie voor je samen en vertalen dit naar jouw praktijk. Ieder artikel bevat bronnen voor als je verder wilt lezen. Ook krijg je tips. Een artikel sluit af met een prikkelende stelling of vraag. Op die manier maken we het bijhouden van kennis efficiënt, inspirerend en praktijkgericht! De volgende rubrieken komen aan de orde:

 • Relatievermogensrecht
 • Alimentatierecht
 • Pensioen
 • Fiscaliteit
 • Kinderen
 • Overige

Daarnaast vind je in deze digitale omgeving ‘kort nieuws’. Hierin delen we (met name) nieuwsberichten uit andere media over scheidingen. In de rubriek Frequently Asked Questions (FAQ) vind je vragen die in het verleden al vaker aan ons fiscaal juridisch adviesbureau zijn voorgelegd. Deze FAQ zijn ook weer ingedeeld volgens bovenstaande rubrieken.

Twee opleidingsdagen naar keuze op locatie

Maak een keuze uit ons opleidingsaanbod en volg 2 volledige dagen per kalenderjaar op één van onze trainingslocaties als onderdeel van jouw abonnement.

Jaarlijks ledencongres

Ieder jaar in juni organiseren we exclusief voor onze leden een ledencongres op een centrale locatie in het land waar je als onderdeel van je abonnement aan mag deelnemen. Het congres is traditioneel een goed verzorgde en gezellige dag met inspirerende sprekers. Dit is ook het moment om bekenden te zien en nieuwe contacten te leggen met collega-scheidingsprofessionals. Een sfeerimpressie van het ledencongres van vorig jaar vind je hier.

Onbeperkt online leren

Maak een keuze uit ons aanbod van online cursussen, webinars en e-learnings.


Sparren met juridisch/fiscaal adviesbureau

Het kan in de praktijk voorkomen dat je tegen complexe vraagstukken aanloopt. In dat geval kun je contact met ons opnemen en staan we voor je klaar. Je kunt dan snel weer verder. Daarnaast bieden wij betaalde maatwerkondersteuning voor vragen die het sparren overstijgen. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Review van convenanten
 • Opstellen fiscale paragraaf
 • Controleren van alimentatieberekeningen
 • Schrijven van notities over verschillende deelonderwerpen

Maatwerkondersteuning is mogelijk voor een uurtarief van € 220,- excl. BTW (tarief 2024). Met een abonnement Praktijkondersteuning ontvang je een korting op deze dienst van € 70,- per uur excl. BTW.

Kennisbibliotheek

De aspecten die bij scheidingsbegeleiding aan de orde komen zijn onderhevig aan juridische, fiscale, procedurele veranderingen. Als onderdeel van jouw abonnement op de Praktijkondersteuning krijg je toegang tot hoogwaardige en actuele documenten (o.a. modelconvenanten, ouderschapsplannen en diverse toolkits) die noodzakelijk zijn voor zorgvuldige scheidingsbegeleiding. Dat geeft rust en bespaart je veel tijd.

 

Continuïteitsborging

Door langdurige ziekte of overlijden kan de continuïteit van jouw onderneming onder druk komen te staan. Met een abonnement op Praktijkondersteuning kun je terugvallen op de Scheidingsdeskundige in geval van calamiteiten. In samenspraak en met ondersteuning van de Scheidingsdeskundige kunnen adequate maatregelen worden genomen zoals:

 • Ondersteuning bij bereikbaarheidsbeleid van jouw onderneming
 • Begeleiding bij informeren van jouw cliënten
 • Selectie van professional(s) voor overname werkzaamheden (beschikbaarheid, deskundigheid, et cetera)
 • Informeren en afstemmen beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Begeleiding bij overdracht cliënten naar waarnemer

Hierdoor ben je er zeker van dat in geval van calamiteiten jij, jouw naasten of jouw nabestaanden er niet alleen voor staan. Dit geeft rust en straalt professionaliteit uit naar jouw relaties.

Korting op Split-Online abonnement

Split-Online is dé alimentatiesoftware voor de scheidingsprofessional. Als onderdeel van jouw lidmaatschap krijg je doorlopend € 100,- korting op het jaarabonnement van Split-Online.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als professional van het scheidingsproces dien je te beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De praktijkondersteuning van De Scheidingsdeskundige is bekend bij diverse verzekeraars. Lidmaatschap bij de Scheidingsdeskundige, in samenhang met de door jou gevolgde opleidingen en achtergrond, zorgt er in de meeste gevallen voor dat je geaccepteerd wordt door de verzekeraar. Daarnaast voldoe je aan de eisen die worden gesteld aan permanente educatie en de kwaliteit van de gebruikte juridische documenten. Bij De Scheidingsdeskundige is dat geborgd.

Begeleiding bij juridische afwikkeling

Als gebruiker van de praktijkondersteuning kun je bij de formele procedure richting de rechtbank gebruik maken van een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Deze begeleiding gaat verder dan het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Op de scheidingsprofessional en advocaat rust immers een zware zorgplicht om cliënten zorgvuldig te begeleiden.

Netwerk

Onze leden komen terecht in een groot netwerk van scheidingsbegeleiders. Leden kunnen met elkaar in contact treden voor intercollegiaal overleg of intervisie.

 


Vragen en of interesse?

Neem gerust contact op drs. J.O. (Jasper) Horsthuis MFP RES via 06-30202887 of jasper@descheidingsdeskundige.nl.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige