Actualiteitenwebinars 2024 (gratis)

Startdata

Locatie
Startdatum
Planning
Bezetting
 
Digitaal klaslokaal
wo 15 mei 2024
Beschikbaar.

Overzicht

Actualiteiten over scheidingen tijdens de lunch.
Iedere maand verzorgen afwisselend Jasper Horsthuis, Vanessa Vissers, Berry van Zuidam en Jacqueline van der Vorm een gratis webinar van een half uurtje waarin zij kort een voor de scheidingspraktijk relevante uitspraak of ontwikkeling bespreken.

Programma

15 april 2024
Mr. Vanessa Vissers bespreek het volgende onderwerp: Hopeloos in de knel door fiscale constructie bij scheiding: schenking of alimentatie?

De bijdragen in het levensonderhoud van de ex-partner werden als jaarlijkse schenkingen afgesproken om te voorkomen dat deze zouden worden belast als partneralimentatie. Hiermee wilden ex-partners een belastingvoordeel realiseren. De belastinginspecteur steekt hier een stokje voor. Wat beslist het Hof: schenking of periodieke uitkering?

15 mei 2024
Drs. Jasper Horsthuis bespreekt Hoge Raad 2 februari 2024: Strijd tegen aangepaste huwelijkse voorwaarden 

Tijdens het huwelijk worden huwelijkse voorwaarden aangepast ten nadele van de vrouw. Hierdoor vervalt het recht op pensioenverevening en het recht op verrekening van de waarde van de onderneming. De vrouw verzoekt in de echtscheidingsprocedure de aangepaste huwelijkse voorwaarden te vernietigen.  De Hoge Raad geeft duidelijkheid. 

14 juni 2024
Berry van Zuidam

Kosten

Deelname aan deze webinars zijn kosteloos.

Terugkijken

De webinars zijn gratis terug te kijken via onze leeromgeving (Studeren > Gratis content).

© Copyright - De Scheidingsdeskundige