Fiscale aspecten van het scheidingsproces

Startdata
Locatie

Virtual Classroom

Startdatum

Vr 10 Mrt 2023

BegintijdEindtijd

09:30

13:00

Bezetting

Beschikbaar

Virtual Classroom

Ma 09 Okt 2023

09:30

13:00

Beschikbaar

Overzicht

Elke scheiding heeft fiscale consequenties. Rob Welling zet overzichtelijk uiteen welke veel voorkomende fiscale knelpunten zich zoal kunnen voordoen bij een scheiding. Hij zal ingaan op vragen als hoe zijn deze fiscale gevolgen in de praktijk te signaleren? Kunnen risico’s worden voorkomen of worden geminimaliseerd? Kan de fiscaliteit ook mogelijkheden bieden om tot creatieve oplossingen te komen? Door het verder verdiepen van jouw kennis kun je jouw klanten (nog) beter begeleiden.

Tijdens alle bijeenkomsten van de Scheidingsdeskundige wordt vanuit de theorie steeds de koppeling naar de beroepspraktijk gemaakt. Daarnaast zal tevens stilgestaan worden bij relevante actualiteiten en ontwikkelingen. Naast de verdieping van jouw kennis ben je dus ook weer helemaal up to date! Het spreekt voor zich dat er tijdens de bijeenkomst ruimte is om (praktijk)vragen in te brengen.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij scheidingsprocessen zoals financieel adviseurs, mediators en advocaten.

STAP-Budget

Het is mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de pagina STAP-budget.

Programma

De volgende onderwerpen zullen tijdens de bijeenkomst aan bod komen:

  • Fiscale aspecten bij verrekening van vermogensbestanddelen; inclusief actualiteiten vergoedingsrechten;
  • Besluit van 15 juni 2022, aandachtspunten schenkbelasting en waardering woning bij scheiding,
  • Vastleggen fiscale afspraken in het convenant
  • Aandachtspunten IB aangifte in het jaar van scheiden
  • Diverse overige actualiteiten

De fiscale gevolgen rondom de eigen woning (zoals hypotheekrente aftrek, de Eigenwoningregeling en overdrachtsbelasting) zullen in deze bijeenkomst niet aan de orde komen, voor een uitgebreide behandeling van dit onderwerp bevelen wij de Masterclass “Eigen woning en scheiden” van harte aan.

Lesmateriaal

Tijdens de bijeenkomsten zal er gewerkt worden met casuïstiek, MC vragen en praktijkvoorbeelden. 

Het is aan te raden jouw verzamelwetboek bij de hand te hebben.

Je ontvangt je een naslagwerk/waarin het materiaal van de dag is opgenomen inclusief relevante praktijkdocumenten. 

Docenten

Mr. R.B. (Rob) Welling

Al ruim een decennium combineert Rob zijn fiscale en financiële kennis met het familierecht. Specialistische kennis wordt omgezet in begrijpelijke taal. Als financial actief binnen het familierecht overziet hij de gevolgen voor het civiele recht en heeft hij oog voor de persoonlijke belangen van zijn cliënten. 

PE Punten

Deze opleiding is door het Register Erkend Scheidingsadviseur geaccrediteerd voor 3 punten en door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) geaccrediteerd met 3 PE punten.

Kosten

De kosten voor deelname aan de bijeenkomst "Fiscale aspecten van het scheidingsproces" bedragen € 250,- vrijgesteld van BTW.

Terugkijken

Niet terug te kijken

© Copyright - De Scheidingsdeskundige