Omgangsperikelen

Startdata

Overzicht

Omgangsperikelen, welke scheidingsprofessional kent ze niet? Bij een scheiding is het onontkoombaar dat beide ouders hun kinderen een deel van de tijd moeten missen, en dat doet pijn, soms veel pijn. Daarnaast zijn er vaak grote zorgen: zijn de kinderen wel veilig bij de andere ouder, wat vertelt die over mij tegen de kinderen, wat doet die nieuwe man daar in huis, krijg ik de kinderen wel mee in het weekend? De emoties lopen hoog op. Wat kan, moet en mag de scheidingsprofessional daarmee? En hoe zit dat juridisch? In de soms tumultueuze strijd tussen de ouders kan de scheidingsprofessional een vast baken vormen. Inzicht en kennis helpen daarbij!

Tijdens deze cursus bespreken familierechtadvocaten Ariane Hendriks en Ingrid Vledder aan de hand van actuele jurisprudentie een aantal veel voorkomende omgangskwesties. Deze cursus is zeer praktijkgericht.

Programma

In het eerste uur komt aan de orde:

  • ontzeggingsgronden omgang
  • co-ouderschap, wanneer wel en wanneer niet?
  • omgang grootouders / stiefouders / donor
  • breng-/haalperikelen
  • spullen kinderen

In het tweede uur gaan zij in op: 

  • mening van het kind, kindsignalen
  • ouderverstoting (incl. samenhang met intieme terreur)
  • de omgangs-OTS

Docenten

Mr. Drs. I. (Ingrid) Vledder
Ingrid is advocaat bij Reach Advocaten in Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Haar bijzondere interesse gaat uit naar partneralimentatie en kinderalimentatie.

Ingrid treedt regelmatig op in radio- en televisieprogramma’s als expert op het gebied van partner- en kinderalimentatie. Van haar hand verschijnen bovendien geregeld opiniestukken in landelijke dagbladen. Ook op sociale media deelt zij haar expertise en haar visie op dit onderwerp met enthousiasme en gevoel voor urgentie. Daarnaast verzorgt zij voor verschillende opleidingsinstituten cursussen over diverse onderdelen van het familierecht.

Ingrid studeerde cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht en rechten aan de Universiteit Leiden. Als rechterlijk ambtenaar in opleiding werkte zij bij de rechtbanken Amsterdam en Haarlem.

Mr. Drs. A. (Ariane) Hendriks
Ariane werd in 2007 beëdigd als advocaat en is sindsdien werkzaam bij Van Kempen c.s. Advocaten. Daarvoor werkte ze als beleidsmedewerker Justitie en Asielbeleid bij de Tweede-Kamerfractie van de Socialistische Partij.

Ariane is gespecialiseerd in het personen-, familie- en jeugdrecht. Zij heeft ruime ervaring met alle aspecten van dit rechtsgebied. Ook behandelt zij stalkingszaken en internationale kinderontvoeringen. Zij is aangesloten bij de Vereniging van Internationale Kinderontvoeringsadvocaten.

Ariane studeerde rechten in Leiden, Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht en Geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
2 punten

 

MfN
2 punten in categorie 2

                

 


ADR
2 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB, MN, NOVA of vFAS aan te vragen.

Kosten

Deelname aan dit webinar kost € 150,- vrijgesteld van BTW.

Heb je een abonnement op Praktijkondersteuning? Dan volg je dit webinar kosteloos als onderdeel van jouw abonnement.

Terugkijken

Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live bij te wonen? Geen probleem, want dit webinar zal opgenomen worden. Dus als jij je hebt ingeschreven ontvang je na het webinar een link om het webinar terug te kunnen kijken.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige