Jaarrekening lezen voor niet financials

Startdata

Locatie
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Digitaal klaslokaal
di 28 mei 2024
09:3013:00
Beschikbaar.

Overzicht

Bij het begeleiden van een scheiding waarbij een ondernemer betrokken is, is het essentieel om bekwaam te zijn in het lezen en analyseren van jaarrekeningen en het interpreteren van financiële gegevens, Onder de deskundige leiding van Jacqueline van der Vorm ga je aan de slag met diverse praktijkvoorbeelden van zowel een jaarrekening van een eenmanszaak als van een BV. Deze praktijkvoorbeelden richten zich specifiek op relevante aspecten binnen de scheidingspraktijk. Dit stelt je in staat om een volwaardige gesprekspartner te zijn voor jouw cliënten en de betrokken financiële of fiscale experts.

Programma

 • Jaarrekening: balans, verlies & winst rekening en wat is de onderlinge samenhang?
 • Uitleg van in diverse posten
  • Voorzieningen,
  • (stille) reserve,
  • goodwill,
  • kapitaal,
  • rekening courant
  • FOR etc.
 • Praktijk voorbeelden: jaarrekening eenmanszaak
 • Praktijk voorbeelden: jaarrekening BV

Lesmateriaal

Als deelnemer van deze bijeenkomst krijg je de beschikking over onze Syllabus Scheiden en Ondernemers. Hiermee heb je een hoogwaardig naslagwerk voor gebruik in jouw adviespraktijk in handen.

Docenten

 

Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm FFP MfN RES

Jacqueline van der Vorm is sinds 2018 een van de vaste docenten van De Scheidingsdeskundige. In 2005 is zij gestart als zelfstandig financieel planner waar zij zich specialiseerde in de financiële en fiscale advisering bij scheiding. Naast gecertificeerd financieel planner is zij tevens MfN mediator.

Vanwege haar eigen adviespraktijk kan zij al docent goed de vertaalslag maken van de theorie naar de praktijk. Zij vindt het belangirjk dat iedereen zich in haar lessen vrij voelt om vragen te stellen en wijzer en met een goed gevoel de les verlaat.

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
3 punten

 

MfN
3 punten in categorie 2

 


SEH
3 punten in categorie B

 


RB
3 punten

                   

 


ADR
3 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

NOvA
Aan de hand van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur kun je zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Kosten

EUR 250,- (vrijgesteld van BTW)

Voor leden met een abonnement Praktijkondersteuning is deze bijeenkomst te volgen als onderdeel van het abonnement. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige