Startdata

Locatie
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Hoevelaken
do 26 sep 2024
09:3016:30
Beschikbaar.

Overzicht

Als scheidingsbegeleiders worden wij veelvuldig geconfronteerd met scheidingsconvenanten. Het convenant is de basis waarin alle afspraken over de gevolgen van de scheiding zijn vastgelegd. Het is van groot belang dat de kwaliteit van het scheidingsconvenant op orde is. Onzorgvuldige of onjuiste vastlegging kan tot grote problemen leiden. Dat dient voorkomen te worden.

Tijdens de Praktijkdag Scheidingsconvenant schrijven zul je als deelnemer aan de hand van een praktijkcasus een convenant schrijven. Deze dag is bedoeld voor professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van de juridische vastlegging verder willen ontwikkelen en verdiepen. Door het volgen van deze training kun je met zelfvertrouwen een goed en bestendig convenant schrijven.

Als onderdeel van de bijeenkomst ontvang je ons hoogwaardige modelconvenant huwelijk in gemeenschap van goederen (t.w.v. € 125,-).

Programma

Tijdens de praktijkdag scheidingsconvenant schrijven zullen aan de hand van een casus de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Alimentatie
  • Eigen woning
  • Vermogensverdeling
  • Pensioenafwikkeling
  • Fiscale paragraaf
  • Waar zitten knelpunten?
  • Waar moet je op letten bij het schrijven van een convenant?

De onderliggende theorie van deze thema’s zal besproken worden voor zover daar vragen over zijn.

Lesmateriaal

De casus zal tijdens de bijeenkomst worden uitgereikt.

Wij verzoeken cursisten hun eigen laptop mee te nemen.

Docenten

B. (Berry) van Zuidam RES
Berry van Zuidam is sinds 2020 als docent verbonden aan het opleidingsinstituut van de Scheidingsdeskundige. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier en de Federatie van Financieel Planners (FFP). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
6 punten

 

MfN
6 punten in categorie 2

 


SEH
6 punten in categorie B

 


RB
6 punten

                

 


ADR
6 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

NOvA
Aan de hand van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur kun je zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Kosten

EUR 395,- (vrijgesteld van BTW)

Voor leden met een abonnement Praktijkondersteuning is deze bijeenkomst te volgen als onderdeel van het abonnement. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige