Bourgondisch Zuid-Limburg

Startdata

Is deze editie vol maar heb je wel interesse? Laat het ons weten dan zetten we jou op de wachtlijst.

Locatie
Startdatum
Planning
Bezetting
 
Slenaken
do 12 sep 2024
Vol

Geen beschikbare plaatsen

Overzicht

Ook in 2024 kun je genieten van een prachtige ambiance, Limburgse gastvrijheid en ondertussen je kennis opfrissen en verder verdiepen. Op 12 en 13 september 2024 organiseren wij wederom de twee daagse cursus “Bourgondisch Zuid Limburg”. In het decor van het Zuid Limburgse heuvellandschap nemen Jasper Horsthuis en Jacqueline van der Vorm je mee in de juridische, financiële en fiscale wereld van het scheidingsproces. Twee dagen waarin je jouw kennis kunt opfrissen en verder kunt verdiepen. Dagen van samenzijn met collega's en inspiratie opdoen voor jouw scheidingspraktijk in het decor van het Zuid-Limburgse landschap.

Tijdens de eerste studiedag brengt Jasper je weer helemaal up to date ten aan zien van het relatievermogensrecht. Deze dag wordt afgesloten een mooie wandeling en een heerlijk diner.

Op dag twee zal Jacqueline de Masterclass Samenwoners & Scheiden verzorgen. Voor samenwoners gelden in veel gevallen andere regels dan voor gehuwden. Hierdoor ontstaan bij scheiding specifieke knelpunten. Voor jou is het van belang deze verschillende regels en aandachtspunten te kennen.

Locatie

Hotel Klein Zwitserland
Grensweg 11
6277 NA Slenaken

Programma

Dag 1
Jouw kennis over het relatievermogensrecht wordt opgefrist en verder verdiept. Daarnaast zal recente jurisprudentie worden besproken zoals het Hoge Raad arrest van 17 november 2023. Het uiteindelijke programma zal worden vastgesteld aan de hand van de actualiteiten. 

Dag 2
Tijdens de tweede dag wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Samenwoners & scheiden:

Kinderen

 • Juridisch ouderschap & gezag
 • Ouderschapsplan wel of niet?

Partneralimentatie

Pensioen

Fiscaal

 • Inkomstenbelasting
 • Schenkbelasting & overdrachtsbelasting
 • Eigen woning
 • Toeslagen & heffingskortingen

Relatievermogensrecht

 • Samenwoners met en zonder samenlevingsovereenkomst
 • Eenvoudige gemeenschap
 • Vermogensverdeling
 • Schulden
 • Vergoedingsrechten
 • Verjaring

Lesmateriaal

Tijdens de bijeenkomsten zal er gewerkt worden met casuïstiek en praktijkvoorbeelden. Ook is er ruim gelegenheid om casussen in te brengen.

Bij voorkeur neem je jouw eigen verzamelwetboek mee. Mocht je dit niet hebben is dat geen probleem. Er ligt een leenexemplaar voor je klaar.

Na afloop ontvang je het praktische digitale naslagwerk "Samenwoners & scheiden: financiële, fiscale en juridische aspecten.

Docenten

Deze dagen zullen worden verzorgd door onze bevlogen docenten:

Drs. J.O. (Jasper) Horsthuis MFP RES & Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm RES MfN FFP

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
12 punten

 

MfN
12 punten in categorie 2

                  

ADR
12 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB, vFAS, NOVA of VMN aanvragen.

NOvA
Aan de hand van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur kun je zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen € 795,- vrij van BTW exclusief kosten van overnachting, diner & bar.

Voor cursisten met een abonnement Praktijkondersteuning is het mogelijk deze twee-daagse te volgen als onderdeel van het abonnement. 

Kosten ad € 250,- exclusief BTW voor overnachting, diner & bar zullen separaat in rekening worden gebracht.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige