Over onze praktijkondersteuning

Naast het volgen van opleidingen kun je bij de Scheidingsdeskundige ook terecht voor diverse vormen van praktijkondersteuning. Een abonnement op onze permanente praktijkondersteuning omvat onder andere:

 
Permanent Actueel: eenvoudig up to date

Door middel van een persoonlijke digitale leeromgeving: Permanent Actueel delen wij wekelijks door ons geselecteerde relevante ontwikkelingen of verdieping.

 

Kennisbibliotheek

In jouw persoonlijke digitale leeromgeving vind je ook onze kennisbibliotheek. Zo heb je toegang tot hoogwaardige documenten die noodzakelijk zijn voor zorgvuldige scheidingsbegeleiding zoals modelconvenanten, vakartikelen, toolkits etc. De aspecten die bij scheidingsbegeleiding aan de orde komen zijn onderhevig aan juridische, fiscale, procedurele veranderingen. De Scheidingsdeskundige zorgt ervoor dat alle documenten permanent actueel blijven. Hierdoor weet je zeker dat je met hoogwaardige en geactualiseerde documenten werkt.

 

Juridisch en fiscaal adviesbureau

Je kunt vakinhoudelijke vragen en/of praktijksituaties aan ons voorleggen. Dat kan per e-mail, telefonisch of het plannen van een afspraak op een moment dat het jou uitkomt.. De vraagstukken worden telefonisch of via Teams met je besproken. Hierdoor kun je weer verder.
Daarnaast bieden wij betaalde ondersteuning. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • Review van convenanten
 • Opstellen fiscale paragraaf
 • Controleren van alimentatieberekeningen
 • Schrijven van notities over verschillende deelonderwerpen
 
Korting bij maatwerkondersteuning

Maatwerkondersteuning is mogelijk voor een uurtarief van € 210,- (excl. BTW)
Leden van Permanente Praktijkondersteuning ontvangen een korting van  € 70,- per uur (excl. BTW).

 

Kennisbijeenkomsten

Als lid van onze praktijkondersteuning kun je in 2023 deelnemen aan een aantal bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten bestaan uit:

 • Het Scheidingsdeskundige congres
 • 2 klassikale bijeenkomsten naar keuze óf
  1 klassikale bijeenkomst en 2 online bijeenkomsten óf
  3 online bijeenkomsten

Aangesloten professionals die extra trainingen willen volgen hebben recht op 25% korting op het reguliere cursusgeld.

Door het bijwonen van de bijeenkomsten wordt je kennis geactualiseerd en verder verdiept. Daarbij geven deze bijeenkomsten inspiratie voor jouw beroepspraktijk en leveren zij ook PE punten op voor o.a. de volgende registers:

 • Register Erkend Scheidingsadviseur® (RES
 • Mediators Federatie Nederland (MfN)
 • Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH)
 • Register Belastingadviseurs (RB)
 • Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB)

 

Webinars

Jaarlijks kun je kosteloos deelnemen aan een onbeperkt aantal praktijkgerichte webinars.
Deze zijn achteraf terug te kijken in jouw persoonlijke leeromgeving.

 

Korting Split-Online

Onze leden krijgen €100,- korting op het jaarabonnement van Split-Online (alimentatierekensoftware).

 

Begeleiding bij juridische afwikkeling scheiding

Leden van de Scheidingsdeskundige kunnen bij de formele procedure richting de rechtbank gebruik maken van een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Deze begeleiding gaat verder dan het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Op de scheidingsprofessional en advocaat rust immers een zware zorgplicht om cliënten zorgvuldig te begeleiden.
Klik hier voor meer informatie.

 

Netwerk

Onze leden komen terecht in een groot netwerk van scheidingsbegeleiders. Leden kunnen met elkaar in contact treden voor intercollegiaal overleg of intervisie.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als professional van het scheidingsproces dien je te beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De praktijkondersteuning van de Scheidingsdeskundige is bekend bij diverse verzekeraars. Lidmaatschap bij de Scheidingsdeskundige, in samenhang met de door jou gevolgde opleidingen en achtergrond, zorgt er in de meeste gevallen voor dat je geaccepteerd wordt door de verzekeraar. Daarnaast voldoe je aan de eisen die worden gesteld aan permanente educatie en de kwaliteit van de gebruikte juridische documenten. Bij de Scheidingsdeskundige is dat geborgd.

De Scheidingsdeskundige biedt praktijkondersteuning aan professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces. Onze relaties zijn:

 • Financiële professionals
 • Mediators
 • Advocaten
 • Accountants
 • Notarissen

 

Deze ondersteuning bestaat uit permanente ondersteuning aan circa 75 professionals in Nederland. Ervaringen van onze relaties zijn te vinden op onze evaluatiepagina.
Het abonnement is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar.

Vragen en of interesse?

Neem gerust contact met ons op via 074-3032642 of info@descheidingsdeskundige.nl.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige