Praktijkdag Ouderschapsplan

Startdata

Locatie
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Hoevelaken
di 19 nov 2024
09:3016:30
Beschikbaar.

Overzicht

Wanneer ouders van minderjarige kinderen scheiden zal veelal een ouderschapsplan moeten worden opgesteld. Gesprekken over het verdelen van de kosten en zorg over de kinderen zijn vaak emotioneel beladen. Voor jou als scheidingsprofessional vergt dat een combinatie van mediationvaardigheden en kennis over de wettelijke kaders zijn ten aanzien van zorgverdeling, kinderalimentatie en toeslagen & heffingskortingen. Zo creëer je rust en ruimte zodat ouders zorgvuldig tot toekomstbestendige afspraken kunnen komen.

Deze praktijkdag ouderschapsplan bestaat daarom uit  uit een combinatie van opfrissen van theorie, het vastleggen van de afspraken in het ouderschapsplan en het oefenen van lastige klantgesprekken in kleine groepjes met medecursisten.Deze dag wordt verzorgd door Berry van Zuidam. Met de wettelijke kaders als leidraad zul je uiteindelijk aan de hand van een praktijkcasus een ouderschapsplan opstellen. Aspecten als kinderalimentatie, zorgregeling: co-ouderschap of omgang, bij wie worden de kinderen verzekerd voor ziektekosten en wettelijke aansprakelijkheid, hoe leg je afspraken juridisch goed vast, komen ruim aan de orde. Daarnaast ga met medecursisten ook daadwerkelijk klantgesprekken oefenen over lastige thema’s.

Als toegift zal de dag worden afgesloten met aandacht voor huisdieren en scheiden. Bij een scheiding zullen er immers afspraken gemaakt moeten worden over de tot het gezin behorende dieren, die vaak worden beschouwd als dierbare gezinsleden.

Deze dag is bedoeld voor professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van de van de (financiële) afspraken tussen ouders  verder willen ontwikkelen en verdiepen.

Programma

Tijdens deze lesdag zal aan de orde komen:

  • Juridisch vastlegging afspraken in het ouderschapsplan
  • Voortzetting ouderschap na de scheiding
  • Zorgregeling: omgangsregeling vs co-ouderschap
  • Kinderalimentatie: (Bespreken van de financiële regeling: traditionele kinderalimentatie of kinderrekening, LBIO, KB, KGB, IACK, KOT)
  • Actualiteiten in de wet-en regelgeving zoals bijvoorbeeld het recente Kennisgroep standpunt over birdnesting en de aanpassing van art. 8.14a Wet IB 2001 per 1 januari 2024 aangaande de inkomensafhankelijke combinatiekorting en co-ouderschap.
  • Praktijkcasus oefenen: Klantgesprek over de zorgverdeling: van traditionele rolverdeling naar co-ouderschap?
  • Praktijkcasus: Herberekening van alimentatie: een nieuw kindje met de nieuwe partner
  • Juridisch kader: huisdieren in een scheiding
  • Praktijkcasus: Bij wie gaat Minoes wonen na de scheiding?
  • Ingebrachte casussen van cursisten

Lesmateriaal

Als deelnemer van deze bijeenkomst ontvang je:

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
6 punten

 

MfN
6 punten in categorie 2

 


SEH
6 punten in categorie B

 


RB
6 punten

                

 


ADR
6 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

NOvA
Aan de hand van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur kun je zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Kosten

EUR 395,- (vrijgesteld van BTW)

Voor leden met een abonnement Praktijkondersteuning is deze bijeenkomst te volgen als onderdeel van het abonnement. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige