Opleidingen

Docenten:

Drs. J.O. Horsthuis MFP FFP RFEA CFP ® (Jasper)

Jasper is eigenaar van de ScheidingsDeskundige. In 2011 behaalde Jasper zijn Master in Financial Planning (MFP) en in 2012 zijn Master in Verzekeringskunde (MSc). Jasper verzorgt diverse opleidingen zoals de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In 2016 en 2017 is hij door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.

Berry van Zuidam

B. van Zuidam FFP RFEA CFP® (Berry)

Berry van Zuidam is sinds 2020 als docent verbonden aan het opleidingsinstituut van de ScheidingsDeskundige. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier en de Federatie van Financieel Planners (FFP). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

J. van der Vorm RFEA MfN FFP (Jacqueline)

Jacqueline van der Vorm studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is sinds 2000 werkzaam in de financiele dienstverlening. Als geregistreerd financieel planner en geregistreerd familie mediator houdt zij zich in haar praktijk hoofdzakelijk bezig met de financiele en fiscale advisering bij echtscheiding voor zowel particulieren en ondernemers (voor beiden geregistreerd RFEA). Naast haar advieswerk is zij docent, assessor voor de FFP en schrijft zij regelmatig blogs en columns over geldzaken.

R. Smit RFEA MfN FFP
(Rik)

Rik Smit heeft sinds 1999 samen met Greet Vernooij een maatschap voor Financiële Planning en Mediation. Rik staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA Particulier). Rik is naast adviseur en mediator ook auteur en docent. In 2005 schreef hij Financieel Fit en in 2016 was hij mede-auteur van De betere Grijze Scheiding. Sinds 2007 geeft hij praktijktrainingen aan mediators en adviseurs op het gebied van scheidingsbegeleiding. Zijn dertig jaar ervaring deelt hij graag met zijn cursisten. Rik is tevens assessor voor de Vereniging van Financieel Planners (VFFP).

Mr. T. Hermans
(Tim)

Tim Hermans is sinds enkele jaren als specialist en gastdocent verbonden aan het kenniscentrum en opleidingsinstituut van de ScheidingsDeskundige. Tim is advocaat-partner bij Stellingwerf, Van Beek & Drosten. Tim is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Hij is lid van vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Naast echtscheidingen behandelt hij zaken op het gebied van alimentatie, gezag en omgang, boedelverdeling, et cetera. Tim is in 2001 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij studeerde daar rechten. Hij studeerde tevens aan de Katholieke Universiteit Leuven (België).

Mr. O.S. Geurts
(Olle)

Olle Geurts is sinds enkele jaren als specialist en gastdocent verbonden aan het kenniscentrum en opleidingsinstituut van de ScheidingsDeskundige. Olle is al meer dan 15 jaar werkzaam voor diverse notariskantoren in de regio Twente en Salland als kandidaat-notaris. Daarnaast heeft hij zijn eigen notarieel adviesbureau. Olle is gespecialiseerd in het familierecht, het erfrecht en de daarbij behorende fiscale wetgeving, in combinatie ook aangeduid als estate planning. Olle is aangesloten bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en als estate planner lid van de vereniging Estate Planners in het Notariaat (EPN). Olle is in 1995 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij studeerde daar notarieel recht.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige