STAP-Budget

De aanvraag van 28 februari is verschoven naar 17 maart

Ontwikkel jezelf en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met behulp van de subsidieregeling STAP-budget

De Scheidingsdeskundige is een door NRTO erkend STAP-opleider met het gehele opleidingsaanbod. Via UWV STAP kun je een opleidingsbudget aanvragen van maximaal € 1.000,- per kalenderjaar.

Wat is het STAP-budget en kom ik hiervoor in aanmerking?

STAP-budget aanvragen

  1. Je kunt je voor een opleiding of themabijeenkomst aanmelden. Als opmerking in de laatste stap van jouw inschrijving kun je aangeven dat je gebruik wil maken van STAP.
  2. Vervolgens zal een STAP-aanmeldingsbewijs worden aangemaakt en uiterlijk 1 week voor de start van de aanvraagperiode worden toegestuurd.
  3. Het aanmeldingsbewijs kun je op 28 februari 2023 om 10.00 uur uploaden in het UWV-STAP-portaal. Dit is onderdeel van de aanvraag. Lees hieronder waarop je moet letten bij deze aanvraag.
  4. Zodra het UWV het STAP-budget heeft toegekend, is de inschrijving voor de opleiding definitief. Dit duurt maximaal 4 weken. Hierna kun je starten met de opleiding of de bijeenkomst volgen.

Aanvraagperiodes

Let op! Er is veel belangstelling voor het STAP-budget. Zorg er voor dat je op tijd klaar zit; het portaal gaat open op 29 februari 2023 om 10.00 uur. Je kunt al eerder naar de website gaan en je wordt dan om 10.00 uur automatisch in de wachtrij geplaatst.

Houd rekening met een wachtrij van ca. 1 uur. Op de website van UWV / STAP zul je zien hoe lang je ongeveer moet wachten om je aanvraag in te dienen. Ververs hierbij niet jouw venster of druk niet op F5, omdat je anders weer achteraan de wachtrij komt te staan.

UWV_STAP – Home (stapuwv.nl)

 

Hierbij een greep uit ons opleidingsaanbod dat je met korting of kosteloos kunt volgen:

Ga naar ons volledig opleidingsaanbod: Opleidingen | de Scheidingsdeskundige

Heb je vragen over het STAP-budget of andere zaken, neem dan gerust contact met ons op.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige