Reviews

Judith Luesink

Praktijk: Mediation Centrum Santpoort
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator
Relatie sinds: 2019

Nog altijd ben ik blij dat ik de stap nam om de RFEA-opleiding bij jullie te volgen en daarna als lid aan te sluiten bij jullie netwerk. Het is de grootste (en mijns inziens ook een onmisbare) toevoeging op mijn vakinhoudelijke kennis als echtscheidingsmediator. De ondersteuning als lid van jullie netwerk geeft me iedere keer weer een steun in de rug zowel als de kans de punten op de i te zetten, zodat ik de kwaliteit kan leveren waar mensen recht op hebben. Als ik nu ook weer lees hoe jullie bezig zijn met het verder ontwikkelen en verbeteren van jullie dienstverlening vind ik dat bewonderenswaardig: voor mij is het nog iedere maand iedere cent waard. Dank jullie wel!

Judith Luesink

Gea van Klompenburg

Praktijk: Mediation beter uit elkaar
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator
Relatie sinds: 2012

Mijn ervaringen met de Scheidingsdeskundige zijn heel positief. Vanaf het moment dat ik Jasper Horsthuis leerde kennen, was er een klik. Vanuit mijn verleden als hypotheekadviseur vonden er leuke collegiale gesprekken plaats over (financiële) problematiek waar een scheidingsbemiddelaar/mediator tegenaan loopt als cliënten een eigen huis hebben e.d.

In een aantal complexe situaties, bijvoorbeeld wanneer er vermogen met alimentatie/lijfrenten e.d. verrekend moest worden, heb ik de hulp ingeroepen van Vanessa. Vanessa heeft advies uitgebracht, mij geholpen met het redigeren van de teksten in het convenant en heeft cliënten bijgestaan toen zij uiteindelijk de aangiften moesten indienen.  Vanessa is erg accuraat en komt na wat zij belooft. Ze belt en mailt tijdig, ook gaf ze advies op een voor haar vrij moment, dat vond ik super klasse!

De nieuwsbrieven van de Scheidingsdeskundige zijn interessant en gaan over actuele en relevante onderwerpen. Deze lees ik trouw en regelmatig komt het voor dat ik op basis van die informatie een document via de webshop bestel, bijvoorbeeld als er een nieuw scheidingsconvenant online staat. Ook ben ik gemiddeld eens per jaar van de partij op een bijeenkomst. Onlangs was dat nog in Hoevelaken. Het niveau van kennisoverdracht spreekt mij erg aan en ook prijstechnisch is het goed te doen. Kortom: Ook als je niet bent aangesloten bij het samenwerkingsverband van de Scheidingsdeskundige, dan valt er nog steeds genoeg te halen!

Gea van Klompenburg

Guus Esseboom

Praktijk: Esseboom Financieel Advies
Beroepsgroep: Financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2012

In 2012 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot RFEA en in 2013 ben ik hiervoor geslaagd. Als net toegetreden lid van de vereniging RFEA stond ik er toch redelijk alleen voor. Gelukkig begon Jasper toen met het samenwerkingsverband voor Scheidingsbegeleiders. Ik heb mij bij de start direct aangemeld. Voor mij was en is het erg belangrijk om een sparringpartner te hebben. Collegae om op terug te vallen. Door het lidmaatschap kan ik nu sparren met specialisten. Er wordt altijd adequaat gereageerd op mijn vragen. Ook van het uitbesteden van delen van het scheidingsproces maak ik graag gebruik. Daarnaast is de steeds weer doorontwikkelde kennisbank van grote meerwaarde. Je kunt zelf nog zulke goede documenten hebben ontwikkeld, maar houd ze maar eens up-to-date. Er worden meerdere bijeenkomsten per jaar georganiseerd waarbij er wordt gezorgd voor verdieping van mijn kennis. Ook de discussies tussen de leden is dan prettig. Je herkend elkaars problemen en vraagstukken en komt altijd weer tot nieuwe inzichten. Mijn broer en compagnon Wouter Esseboom heeft de opleiding tot RFEA ook gevolgd en is ook toegetreden tot het samenwerkingsverband. Wij blijven ook in de toekomst graag betrokken bij het enthousiaste team van de Scheidingsdeskundige!

Guus Esseboom

Josje de Graaf

Praktijk: Echtscheidingspraktijk Eindhoven
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator
Relatie sinds: 2014

Ik ben in 2014 gestart met mijn eigen Echtscheidingspraktijk. Door me aan te sluiten bij de ScheidingsDeskundige kon ik een vliegende start maken. Ik ben op weg geholpen door een aanpak, standaard mailteksten, een standaard overeenkomst en algemene voorwaarden, checklists en vragenlijsten die ik aan klanten kan voorleggen etc. Ik word automatisch op de hoogte gehouden van wijzigende wet- en regelgeving. Ik hoef dus niet bang te zijn dat ik iets mis. Verder kan ik bij complexe situaties altijd even bellen hoe ik dat aan moet pakken. De praktijk is immers vaak grilliger dan in de boekjes of op internet kan worden bedacht. We hebben 4x per jaar een inhoudelijke bijeenkomst waar een bepaald onderwerp wordt uitgediept. Dat helpt mij om mijn kennis op peil te houden. Al met al ben ik heel blij dat ik me bij deze club heb aangesloten!

Josje de Graaf

Anton van der Wulp

Praktijk: PH Verheul
Beroepsgroep: Financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2015

Het vak als scheidingsprofessional oefen ik sinds 2015 uit, nadat ik slaagde voor mijn RFEA diploma. Om dit vak goed uit te kunnen oefen hebben wij als Verheul Groep ons direct aangesloten bij het samenwerkingsverband van scheidingsdeskundigen. Het professionele team wat Jasper Horsthuis om zich heen heeft verzameld heeft ons doen besluiten om lid te worden. De vele voordelen, zoals de ledenbijeenkomsten, waarbij je 4 keer per jaar bijeenkomsten kan volgen op allerlei vakgebieden, de helpdesk, de kennisbibliotheek, de toolkits, de kennistoetsen en hulp bij dossiers zijn van toegevoegde waarde in onze adviespraktijk. Als lid heb je ook inspraak over de inhoud van de ledenbijeenkomsten. Waardevol is, dat je op dat moment andere leden kan spreken en met elkaar kan sparren. De bereikbaarheid van de helpdesk voor de vragen die je kunt hebben met de complexe materie van de scheidingspraktijk is uitstekend. Normaal wordt je op dezelfde dag geholpen. Op de verschillende vlakken, zoals juridisch, fiscaal en financieel vlak is er veel expertise.

Voor de praktijk maak ik veel gebruik van de vele toolkits die zijn samengesteld. Deze helpen enorm en zijn voor de leden kosteloos beschikbaar. Ook de kennisbibliotheek is een uitkomst, het scheelt je enorm veel tijd en zo kan je de administratie rondom het proces efficiënt vormgeven. Zelf dit bijhouden is niet te doen, dit moet je echt samen doen. Ook in de tijd waarin we nu leven wordt er meegedacht doormiddel van online ondersteuning met videogesprekken. Zelf ben ik erg tevreden over het lidmaatschap.

Wat ik ook bemerk is door deze efficiënte manier van samenwerken je de dossierkosten voor je cliënten betaalbaar kan houden.

Het samenwerkingsverband van professionals heeft een enorme meerwaarde voor mij. Ik zou het vak niet uit kunnen oefenen zonder medewerking van het enthousiaste team.

Anton van der Wulp

Johannie Brenders

Praktijk: BreAss
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator
Relatie sinds: 2016

Nadat ik als MfN mediator mijn diploma behaald had, wilde ik mij gaan specialiseren op echtscheidingsgebied. Al zoekende kwam ik uit bij de Scheidingsdeskundige. Ik zocht een opleiding waar niet het mediaten de voorgrond had, maar juist een opleiding waarbij kennis van belang is. In de opleiding zit je allemaal in hetzelfde schuitje, het is veel informatie, moet dit allemaal naast je gewone werkzaamheden doen en hebt tijd nodig om te leren voor het examen. De Scheidingsdeskundige begrijpt dit, je krijgt hierbij de juiste tools en hulp aangereikt. Op één of andere manier creëren zij een samenhorigheidsgevoel wat als een warme deken aanvoelt en die je niet af wilt doen na een gezamenlijke intensieve periode waarin je met elkaar optrekt. Na het behalen van mijn RFEA diploma kon ik lid worden van de Scheidingsdeskundige en heb dat dan ook aangegrepen. Nu 5 jaar verder weten zij nog steeds ditzelfde gevoel te geven. Het is fijn om vakinhoudelijk te sparren en je wordt goed op de hoogte gehouden van relevantie informatie op scheidingsgebied door nieuwsbrieven en om de paar maanden een kennissessie met collega’s. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat bepaalde jurisprudentie langs je heen gaat. Ook het gebruik van de kennisbibliotheek is erg prettig.

Johannie Brenders

Christian van der Veer

Praktijk: A+B Adviesgroep
Beroepsgroep: Financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2016

In 2016 ben ik met de Scheidingsdeskundige in aanraking gekomen door de opleiding RFEA Particulier te volgen. Het opleidingstraject heb ik als zeer prettig ervaren. Nadat ik de opleiding in 2017 met succes had afgerond, heb ik mij direct aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Door mij aan te sluiten bij de Scheidingsdeskundige haal ik een professionele organisatie binnen. De Scheidingsdeskundige gebruik ik als sparringpartner voor ingewikkelde materie met betrekking tot zowel fiscale als juridische vraagstukken. Naast sparringpartner hebben ze ook een grote kennisbank met diverse tools/checklists/etc. die je ondersteunen bij je bedrijfsvoering. Een groot pluspunt is de bereikbaarheid. Over het algemeen wordt je dezelfde dag nog gebeld door een professional van de Scheidingsdeskundige.

Door de vele wetgevingen waarmee je in de scheidingspraktijk te maken krijgt en de bijna dagelijkse wijzigingen door o.a. uitspraken in procedures, is het bijna onmogelijk zelf bij te blijven. Dit wordt ondervangen door het uitbrengen van nieuwsbrieven met de belangrijkste wetswijzigingen, gerechtelijke uitspraken, etc. Tevens verzorgen ze elk jaar diverse bijeenkomsten waarbij je wordt bijgepraat door diverse professionals op verschillende vakgebieden. Samengevat zijn de mensen van de Scheidingsdeskundige behulpzaam, zeer kundig, meedenkend en hebben ruime expertise op verschillende vlakken.

Christian van der Veer

Annet Strasters

Praktijk: Mediationpraktijk Houten
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator en financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2018

Ik werk al sinds 2004 als MfN mediator in mijn eigen praktijk en ben sinds 2011 ook RFEA. Een paar jaar geleden heb ik me aangesloten bij de Scheidingsdeskundige. Ik merkte namelijk steeds meer dat het lastig is om alle nieuwe wet- en regelgeving bij te houden en dat het prettig is als een organisatie je kan ondersteunen met heel veel standaard documenten en met een vraagbaak. Ik maak standaard gebruik van de modelconvenanten, ouderschapsplannen etc. uit de kennisbibliotheek want deze worden regelmatig up-to-date gehouden. Daarnaast is het prettig om te kunnen sparren bij ingewikkelde casussen. Je kunt dan bellen met een van de medewerkers en zij denken met je mee. Verder ga ik graag naar de 4 PE dagen per jaar, want op die manier ben je ervan verzekerd dat je kennis op peil blijft. Bovendien zijn deze dagen altijd erg gezellig omdat je veel (nieuwe) collega’s ontmoet. De nieuwste jurisprudentie op het gebied van scheidingen wordt regelmatig gedeeld in de nieuwsbrief, zo weet je zeker dat je niets mist en kom je tijdens het uitwerken van de examencasus i.v.m. de periodieke RFEA verplichting altijd goed beslagen ten ijs.

Annet Strasters

Freddy Bonhof

Praktijk: HuninkDorgelo
Beroepsgroep: Financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2016

Nadat ik de opleiding RFEA bij De Scheidingsdeskundige heb gevolgd en heb afgerond zocht ik naar een goed samenwerkingsverband. Als adviseur wil ik voor mijn relaties een gesprekspartner zijn.

In de samenwerking met De Scheidingsdeskundige heb ik een goede samenwerking gevonden. De medewerkers van De Scheidingsdeskundige zijn allen zeer deskundig en zij beschikken allemaal over specifieke kennis op de verschillende deelonderwerpen. De contacten verlopen altijd erg prettig. Het is altijd mogelijk om constructief te overleggen waarbij ook de bereikbaarheid anders dan standaard is. Omdat ik zelf regelmatig buiten kantoortijden werk en dan wel eens behoefte heb aan overleg is de goede bereikbaarheid en de bereidwilligheid om ook op afwijkende tijden beschikbaar te zijn fijn. Ook het constant op de hoogte houden van de leden van de laatste relevante fiscale en juridische wijzigingen ervaar ik als zeer prettig.

Voor mij zijn de medewerkers van De Scheidingsdeskundige oprecht gesprekspartner waardoor zij een onmisbare schakel zijn in het goed laten verlopen van het scheidingsproces.

Freddy Bonhof

Penny Bloem

Praktijk: Bloem Mediation
Beroepsgroep: ADR geregistreerd mediator en financieel scheidingsadviseur
Relatie sinds: 2019

In 2016 ben ik gestart met mijn eigen mediation/scheidingspraktijk. Ik merkte al snel dat als je de zaken professioneel geregeld wilt hebben je als zzp’er hier erg veel tijd aan kwijt bent. Tijd die ik veel liever aan mijn klanten besteed. In het ontzorgen van mijn bedrijf vond ik in 2019 in de Scheidingsdeskundige een heel fijne partner. Je mag gebruik maken van alle documenten waarvan je zeker weet dat ze juridisch en fiscaal kloppen, je wordt op de hoogte gehouden van alle actualiteiten, en je voldoet aan je PE verplichting middels de bijeenkomsten die worden georganiseerd. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om te sparren, iets wat zeker in afwijkende situaties heel fijn is. Ik ben nog steeds heel tevreden met de keuze om mij aan te sluiten bij deze leuke gedreven club.

Penny Bloem

Anne-Marie van Doorn

Praktijk: van Doorn Mediation en Financial Planning
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator
Relatie sinds: 2018

Sinds 2010 ben ik MfN mediator. Nadat ik in 2011 de RFEA opleiding voor particulieren heb gevolgd ben ik als zelfstandig ondernemer gestart. De RFEA opleiding voor ondernemers volgde in 2012. Bij deze opleidingen heb ik Jasper leren kennen als een gedreven deelnemer. Dat hij de Scheidingsdeskundige destijds is gestart heeft mij niet verbaasd. De wil om kennis te delen en de zorg voor goed advies in de praktijk was wel duidelijk.

Ik heb mij bij de Scheidingsdeskundige aangesloten omdat dit een fijne en, vooral, vakkundige organisatie is. Als er vragen zijn is er altijd wel iemand beschikbaar waarmee je kunt sparren.

Het belangrijkste motief om mij aan te sluiten bij de Scheidingsdeskundige zijn de bijeenkomsten. Door het bijwonen van deze bijeenkomsten kan ik ervoor zorgen dat ik bij blijf met mijn kennis. Deze bijeenkomsten zijn ook altijd fijn om te sparren met collega’s over vakinhoudelijke zaken maar ook over ondernemerschap. Bij de Scheidingsdeskundige heb ik een zinvolle aanvulling op mijn netwerk gevonden. De standaarddocumenten zijn een welkome aanvulling en gebruik ik als basis in mijn praktijk. Met de nieuwsbrieven blijf ik op de hoogte van de actuele stand van zaken en de meest recente gebeurtenissen op het gebied van de Rechtspraak. Dat is altijd fijn voor mijn eigen praktijk.

Ik ben een tevreden lid van De Scheidingsdeskundige en adviseer ook vaak om lid te worden. De kwaliteit van onze dienstverlening moet gewaarborgd blijven. We moeten allemaal bij blijven op ons vakgebied. Als dat op de prettige manier mogelijk is zoals de Scheidingsdeskundige dit aanbiedt, dan is een lidmaatschap een logisch gevolg.

Anne-Marie van Doorn

Luc Draper

Praktijk: Draper Mediation
Beroepsgroep: MfN geregistreerd mediator en Financieel Planner
Relatie sinds: 2020

Mijn naam is Luc Draper en woon in Limburg. Ik ben in 2020 lid geworden van De ScheidingsDeskundige.

In 2006 ben ik begonnen met mijn eigen echtscheidingspraktijk. Mijn FFP en MFN certificering had ik toen al in mijn bezit. Als snel kwam ik er achter dat cliënten veel financiële vragen hebben over fiscaal partnerschap, toeslagen, kapitaalverzekeringen, lijfrentes en vergoedingsrechten. Ik heb toen in 2010 het examen RFEA Particulier behaald.
Omdat ik een eenmanspraktijk heb moet ik dus eigenlijk alles zelf doen. Daarom is ondersteuning voor mij erg belangrijk.

Ik ben in 2020 lid geworden van De Scheidingsdeskundige, omdat zij mij ondersteunen in mijn adviespraktijk. Ik kende Jasper en Vanessa al. We hebben samen eerder een paar cliënten geadviseerd.
Het grote voordeel van het lidmaatschap van de Scheidingsdeskundige is dat je snel even kunt sparren met Vanessa of Jasper als je op dat moment even hulp nodig hebt. Dat geeft een goed gevoel en dan ben je toch niet alleen. Verder vind ik het erg belangrijk dat ik op de hoogte wordt gehouden van de laatste gerechtelijke uitspraken en de fiscale wijzigingen. Zo ga je altijd vol zelfvertrouwen het scheidingsadviestraject in.

Luc Draper

© Copyright - De Scheidingsdeskundige