Opleidingen

PE FFP

 

Onze PE FFP Praktijktoepassing 2018 – 2019 wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,3 (84 evaluaties, 5 maart 2019).

 

Data locatie inschrijven

 

De ScheidingsDeskundige heeft speciaal voor de FFP PE Praktijktoepassing een uniek programma ontwikkelt ten aanzien van het scheidingsproces. Als kenniscentrum is de ScheidingsDeskundige gespecialiseerd op het gebied van echtscheidingen. Tijdens deze PE-bijeenkomsten komt de theorie samen met de praktijk. Laat u tijdens twee bijeenkomsten bijpraten over de nieuwe gemeenschap van goederen, het op 30 januari door de Staatssecretaris van Financiën genomen besluit en diverse onderhandelingstechnieken en behaal daarmee 12 FFP PE-punten voor de FFP Praktijktoepassing 2018-2019. Bent u tevens lid van de SEH? Dan behaalt u door het volgen van beide bijeenkomsten tevens 6 A- en 6 B-punten en voldoet u daarmee aan uw PE SEH 2019. Als deelnemer van deze bijeenkomst ontvangt u de Toolkit vaststellen interne draagplicht 2.0 ter waarde van € 100,- en onze Syllabus RFEA Particulier  ter waarde van € 125,- (inbegrepen in cursusgeld). De kosten voor de cursus is inclusief de € 95 kosten voor registratie van de PE-punten.

 

Bijeenkomst 1

Vaststellen aandeel EWS (besluit 30 januari 2018) en nieuw huwelijksvermogensrecht

 

Docenten

Drs. J. van der Vorm- van Zoelen FFP RFEA MfN  (Jacqueline)

 

Inhoud programma

Tijdens relaties maken partners diverse financiële keuzes. Zij gaan bijvoorbeeld samen schulden aan. Ook vermengt geld. Meestal worden er geen concrete afspraken gemaakt over deze keuzes. Tijdens de relatie is dat vaak geen probleem. Bij een eventuele scheiding kan echter discussie ontstaan over de onderlinge verwachtingen ten aanzien van de gemaakte keuzes. In het ergste geval staan deze verwachtingen haaks op elkaar. Op het moment dat cliënten er niet uitkomen liggen juridische procedures op de loer. Iedere maand wordt er diverse jurisprudentie gepubliceerd waar deze problemen zich manifesteren. Naast deze civiele knelpunten zijn er ook fiscale problemen die zich kunnen manifesteren indien er geen duidelijke afspraken zijn over de gemaakte keuzes. Het besluit van 30 januari 2018 inzake het vaststellen aandeel eigenwoningschuld bevestigd de noodzaak van het vastleggen van afspraken inzake interne draagplicht.

Als Financieel Planner is het van groot belang dat je in staat bent jouw cliënten te adviseren omtrent bovengenoemde problematiek. Hiervoor is het noodzakelijk dat de financieel planner inzicht heeft in de belangrijkste knelpunten die zich hierbij kunnen manifesteren. Op basis van uw advies kunnen uw cliënten overwogen bewuste financiële beslissingen nemen. Tijdens de bijeenkomst leert u alle ins en outs van de problematiek omtrent het vastleggen van de interne draagplicht. Ook wordt geoefend met het vastleggen van interne draagplicht in een overeenkomst.

Het programma is afgestemd met “de Vereende” (grootste beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van Nederland). Na het volgen van de bijeenkomst krijgt u een certificaat. Met dit certificaat zal de verzekeringsmaatschappij een speciale clausule: “advisering en vastlegging interne draagplicht” opnemen op uw polis. Hierdoor weet u zeker dat u op een kwalitatief hoogwaardige manier, binnen het bereik van uw polis, kunt adviseren over dit belangrijke onderwerp!

Tijdens deze bijeenkomst wordt daarnaast aandacht besteed aan het nieuwe huwelijksvermogensrecht en de belangrijkste gevolgen hiervan voor uw adviespraktijk. Aan de hand van een integratieve casus passeren de belangrijkste knelpunten de revue.

 

Bijeenkomst 2

Onderhandelingstechnieken

 

Docenten

R. Smit FFP RFEA MfN (Rik)

 

Inhoud programma

Onderhandelen is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Vanuit uw rol als financieel planner wordt u op verschillende manieren met onderhandelingen geconfronteerd.

 • Uw cliënten maken afspraken over financiële keuzes die zij gezamenlijk maken
  • Inbreng eigen middelen bij aankoop woning
  • Opstellen huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract
  • Afspraken die verband houden met een scheiding
 • U onderhandelt met aanbieders van financiële producten
 • U maakt afspraken over uw eigen dienstverlening richting uw cliënten
 • Et cetera

Dat maakt het tot een uitdaging om uw stijl van onderhandelen eens kritisch onder uw loep te nemen. Niet dat er iets mis hoeft te zijn met uw intuïtie of uw ervaring, maar omdat er een onderhandelingsmodel bestaat met bewezen prachtige resultaten.  Een wijze van onderhandelen, die ervoor zorgt dat je wegblijft bij een ‘pingel’-proces waarbij elke partij zegt wat kan en wat niet kan. Deze methode van principieel onderhandelen is hard wat de principes betreft en zacht als het de mensen betreft. Er komen geen trucjes of valse schijn aan te pas. Principieel onderhandelen, ontwikkeld in Harvard, laat je zien hoe je kunt krijgen waar je recht op hebt. Dat verklaart het succes van deze methode in vele landen.

Na het volgen van deze bijeenkomst kunt u:

 • iedere onderhandelingssituatie gestructureerder aanpakken
 • uw eigen succes vergroten
 • het belang van uw klant beter vertegenwoordigen

Inschrijven?

U vindt hier het digitale inschrijfformulier. Hier kunt u ook de opleidingsdata en -locatie bekijken.

Data locatie inschrijven

© Copyright - De Scheidingsdeskundige