Opleidingen

RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen 2019

Onze RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.6 (122 evaluaties, 13 november 2018). Indien u vragen heeft over de Actualiteiten- & Praktijkdagen, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan via info@descheidingsdeskundige.nl of 074-3032642.

Direct inschrijven

Als scheidingsprofessional weet u als geen ander dat de wet- en regelgeving die verband houdt met het scheidingsproces in beweging is. Daarnaast zijn er veel complexe vraagstukken waar wij in onze beroepspraktijk mee geconfronteerd worden. Het belang om regelmatig stil te staan bij alle ontwikkelingen en te reflecteren op onze eigen rol is groot.

Daarom organiseert de ScheidingsDeskundige jaarlijks de “RFEA Actualiteiten- en Praktijkdagen”.

Inhoud

De RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen beslaan twee cursusdagen. Tijdens de eerste bijeenkomst van 2019 zal Mr. Rob van Coolwijk ons meenemen in alle actualiteiten rondom en verdieping in het alimentatierecht. Op 21 mei is het wetsvoorstel herziening partneralimentatie aangenomen door de eerste kamer. De wet zal per 1 januari 2020 in werking treden. Wat verandert er precies? Welke gevolgen heeft dit voor bestaande alimentatieafspraken? Kan er in 2019 al op deze wetgeving worden geanticipeerd? Tijdens de bijeenkomst wordt er ook ingegaan op verschillende knelpunten en relevante actuele jurisprudentie rondom alimentatierecht.

De tweede bijeenkomst zal worden verzorgd door Berry van Zuidam FFP RFEA CFP® en zal in ieder geval in het teken staan van actualiteiten (Prinsjesdag e.d.). De exacte invulling van deze bijeenkomst zal nog nader worden bepaald.

Docenten

Mr. Rob van Coolwijk is jarenlang voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en het instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO). Rob geeft regelmatig cursussen op het gebied van het familierecht, publiceert met enige regelmaat vakartikelen en is hoofdredacteur van de Kennisbank van Split-Online.

Berry van Zuidam verzorgt als docent van de ScheidingsDeskundige-Opleidingen jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Berry is sinds 2018 mede-eigenaar van de ScheidingsDeskundige. Berry heeft een eigen scheidingsbegeleidingspraktijk en faciliteert hij daarnaast een samenwerkingsverband voor scheidingsbegeleiders. Deze scheidingsprofessionals maken gebruik van een door de ScheidingsDeskundige opgezet kenniscentrum, worden middels actualiteiten en bijeenkomsten op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen ten aanzien van scheidingen en kunnen van de deskundigheid van zijn organisatie gebruik maken.

Accreditaties permanente educatie

De RFEA Actualiteiten-en Praktijkdagen zijn door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

  • MfN voor 12 PE-punten in categorie 2;
  • FFP voor 4 punten in categorie K&A;
  • SEH voor 12 punten in categorie B.

Mediators Federatie Nederland       

Waarom de ScheidingsDeskundige?

  • Prettige leeromgeving waarin op een gelijkwaardige manier wordt stilgestaan bij ons vak.
  • Ook na het volgen van de dagen staat onze deur open om te sparren over praktijksituaties.
  • U ontvangt onze actuele syllabus FEA Particulier (digitaal).

Data, locatie en kosten

Opleidingsdag 1
Thema: Alimentatierecht
Docent: Mr. Rob van Coolwijk
Datum: Maandag 24 juni 2019

Opleidingsdag 2
Thema: Actualiteiten (Prinsjesdag e.d.)
Docent: Berry van Zuidam RFEA FFP CFP
Datum: Maandag 25 november 2019

Tijden: 9.30 – 16.30

Locatie: De Wel 14-16, 3871 MV Hoevelaken

Kosten deelname tweede bijeenkomst: € 375,- vrijgesteld van BTW

Inschrijven

Het lijkt ons leuk u binnenkort te verwelkomen. U kunt zich hieronder inschrijven.

Direct inschrijven

© Copyright - De Scheidingsdeskundige