Opleidingen

RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen 2018

Onze RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 (76 evaluaties, 17 november 2017). Indien u vragen heeft over de Actualiteiten- & Praktijkdagen, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan via info@descheidingsdeskundige.nl of 074-3032642.

Direct inschrijven

 

Als scheidingsprofessional weet u als geen ander dat de wet- en regelgeving die verband houdt met het scheidingsproces in beweging is. Daarnaast zijn er veel complexe vraagstukken waar wij in onze beroepspraktijk mee geconfronteerd worden. Het belang om regelmatig stil te staan bij alle ontwikkelingen en te reflecteren op onze eigen rol is groot.

Daarom organiseert de ScheidingsDeskundige jaarlijks de “RFEA Actualiteiten- en Praktijkdagen”.

 

Inhoud

De RFEA Actualiteiten- & Praktijkdagen beslaan twee cursusdagen. De eerste bijeenkomst van 2018 zal in het teken staan van pensioenafwikkeling bij scheiding. In pensioenvoorzieningen zitten vaak grote vermogens verstopt. De keuzes ten aanzien van pensioenafwikkeling zijn zeer uiteenlopend. Onderzoeken wijzen keer op keer uit dat de scheidingsconsument onvoldoende goed wordt geadviseerd door de scheidingsprofessionals. Dat is voor ons een belangrijke reden om dit thema in 2018 in ons programma op te nemen. Omdat jullie reeds uitgebreide kennis hebben over pensioenafwikkeling bij scheiding, hebben wij ervoor gekozen een praktisch maar ook verdiepend programma aan te bieden. Dit programma zal worden verzorgd door Drs. Ingrid Leene-Hoedemaeker MPLA. Ingrid is als docent gespecialiseerd op het gebied van pensioenen en scheiden en heeft hierover reeds meerdere interessante vakartikelen gepubliceerd.

De tweede bijeenkomst zal worden verzorgd door Drs. Jasper Horsthuis MFP RFEA CFP® en zal in ieder geval in het teken staan van actualiteiten (Prinsjesdag e.d.). De exacte invulling van deze bijeenkomst zal nog nader worden bepaald.

 

Docenten

Jasper Horsthuis verzorgt als hoofddocent van de ScheidingsDeskundige-Opleidingen jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Jasper heeft een eigen scheidingsbegeleidingspraktijk, de ScheidingsDeskundige. Daarnaast faciliteert hij een samenwerkingsverband voor scheidingsbegeleiders. Deze scheidingsprofessionals maken gebruik van een door de ScheidingsDeskundige opgezet kenniscentrum, worden middels actualiteiten en bijeenkomsten op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen ten aanzien van scheidingen en kunnen van de deskundigheid van zijn organisatie gebruik maken.

Drs. Ingrid Leene-Hoedemaeker MPLA heeft als pensioendeskundige zichzelf gespecialiseerd in pensioenadvies bij scheiding. Ze verzorgt als docent regelmatig cursussen over pensioenafwikkeling bij scheiding en heeft meerdere vakartikelen over dit onderwerp gepubliceerd. Daarnaast is Ingrid bestuurslid van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen, pensioenmediator en heeft zij zich verder gespecialiseerd in financiële planning en is Master of Arts in Pensions and Life Assurance.

 

Accreditaties permanente educatie

De RFEA Actualiteiten-en Praktijkdagen zijn door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

  • MfN voor 14 PE-punten in categorie 2;
  • FFP voor 4 punten in categorie K&A;
  • SEH voor 6 punten in categorie B.

Mediators Federatie Nederland       

 

Waarom de ScheidingsDeskundige?

  • Prettige leeromgeving waarin op een gelijkwaardige manier wordt stilgestaan bij ons vak.
  • Ook na het volgen van de dagen staat onze deur open om te sparren over praktijksituaties.
  • U ontvangt onze actuele syllabus FEA Particulier (digitaal).

 

Data, locatie en kosten

Opleidingsdag 2
Thema: Prinsjesdag
Docent: Drs. Jasper Horsthuis MFP RFEA CFP®

  • Maandag 29 oktober 2018 (groep 1)
  • Maandag 12 november 2018 (groep 2)

Tijden: 9.30 – 16.30

Locatie: De Wel 14-16, 3871 MV Hoevelaken

Kosten: € 375,- vrijgesteld van BTW

 

Inschrijven

Het lijkt ons leuk u binnenkort te verwelkomen. U kunt zich hieronder inschrijven.

Direct inschrijven

 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige