Webinar Slapen en Scheiden

Startdata
Locatie

Digital Classroom

Startdatum

26 Jan 2022

BegintijdEindtijd

09:00

10:00

bezetting

Beschikbaar

Overzicht

Goede slaapkwaliteit is van fundamenteel belang voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een scheiding kan om verschillende redenen slaapproblemen met zich meebrengen. Veel mensen die in een scheiding verwikkeld zijn worden hiermee geconfronteerd. Dit kan van negatieve invloed zijn op het verloop van de afwikkeling van de scheiding. Als professional dien je de gevolgen van slaapproblemen te kunnen herkennen.

De Scheidingsdeskundige organiseert daarom een webinar over dit belangrijke thema. Gedurende 1 uur wordt je op inspirerende en energieke wijze bijgepraat door Dr. D. (Dalena) van Heugten. Dalena van Heugten is psycholoog en universitair docent aan Maastricht University, waar ze promoveerde op dissociatie en slaap. Aan de University of Oxford deed ze haar onderzoek in een slaaplaboratorium.

Als deelnemer krijg je de “factsheet slapen en scheiden”. Deze kun je in eigen huisstijl ter beschikking stellen aan jouw cliënten.

Het volgen van het webinar verbreedt jouw kennis. Tevens geeft het inspiratie voor jouw beroepspraktijk!

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Slaapproblemen
  • De gevaren van slaapgebrek
  • De effecten van slaapgebrek op emoties en het geheugen
  • Het belang van goede slaap
  • Slaaptips
  • Aandachtspunten voor de scheidingspraktijk
Docenten

Dr. D. van Heugten (Dalena)

Dr. Dalena van Heugten is psycholoog aan Maastricht University, waar ze promoveerde op dissociatie en slaap. In haar werk combineert zij vol passie het wetenschappelijke onderzoek met klinisch onderwijs en de klinische praktijk. Ze heeft vijftien jaar ervaring als docent en geeft les aan diverse groepen van eerstejaars studenten tot masterstudenten en in een variatie aan lesmethoden zoals colleges voor grote groepen, trainingen aan kleine groepen en één-op-één supervisie. Aan de University of Oxford deed ze haar onderzoek in een slaaplaboratorium. Ze publiceerde meer dan 40 wetenschappelijke (inter)nationale artikelen en schreef het publieksboek ‘Nachtrust – Waarom slapen onze geest gezond houdt’, van uitgever Thomas Rap, Amsterdam.

Lesmateriaal

Als deelnemer krijg ontvang je de “factsheet slapen en scheiden”. Deze kun je in eigen huisstijl ter beschikking stellen aan jouw cliënten.

PE Punten

Het webinar is door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

  • Door de MfN geaccrediteerd voor 1 punt in categorie 2
Kosten

De kosten voor deelname aan het webinar zijn inclusief het lesmateriaal en bedragen € 50 vrijgesteld van BTW.

Corona

Vanaf 25 september stelt de overheid regels met betrekking tot het coronatoegangsbewijs. Deze bestaat uit een QR code en je identiteitsbewijs. Houd hier rekening mee. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/corona.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige