Webinar Natuurlijke verbintenis bij scheidingen

Startdata
Locatie

Digital Classroom

Startdatum

24 Jun 2021

bezetting

Beschikbaar

Waarom de Scheidingsdeskundige

De Scheidingsdeskundige ondersteunt scheidingsprofessionals bij hun beroepspraktijk. Hierdoor staan wij met beide benen in de adviespraktijk van de scheidingsprofessional. Al onze docenten zijn actief bij scheidingsprocessen. Onze onderscheidende kenmerken:

  • Praktijkgericht
  • Persoonlijk en betrokken
  • Uitgeroepen tot beste opleider van Nederland in 2017 en 2018
  • Gemiddelde beoordeling door cursisten bedraagt 9,5
Overzicht

Met plezier en humor praat Professor Bernard Schols jou bij over de natuurlijke verbintenis en scheidingen. In veel convenanten wordt standaard een beroep gedaan op de natuurlijke verbintenis om schenkbelasting te voorkomen. Maar werkt dit eigenlijk wel?

Door het volgen van het webinar weet je wat de natuurlijke verbintenis inhoudt en wanneer je hier een beroep op kunt doen in jouw praktijk.

Docenten

Prof. Mr. Dr. B. Schols (Bernard)

Bernard Schols is oud-notaris en als hoogleraar Successierecht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Na vijftien jaar in het notariaat werkzaam geweest te zijn heeft Bernard Schols zich volledig toegelegd op het fenomeen estate planning. Naast zijn functie in het notariaat is Bernard tevens als redacteur verbonden aan het tijdschrift (nieuw) Erfrecht, de e-brief EstateTip Review en maakt hij deel uit van de hoofdredactie van Fiscale Berichten voor het Notariaat (FBN). 

Lesmateriaal

Als deelnemer van het webinar ontvang je de volgende waardevolle documenten:

  • Hoogwaardige fiscale paragraaf welke ziet op het voorkomen van schenkbelasting (modeldocument de Scheidingsdeskundige)
Kosten

De kosten voor deelname aan het webinar zijn inclusief het lesmateriaal en bedragen € 49

Corona

Conform de overheidsmaatregelen is het vanaf 5 juni 2021 weer mogelijk om klassikale bijeenkomsten te organiseren. Dat betekend dat al onze bijeenkomsten, met uitzondering van bijeenkomsten die wij in een virtual classroom organiseren, weer fysiek op locatie plaats zullen gaan vinden. Samen met onze opleidingslocaties zullen wij erop toezien dat regels en protocollen die toezien op het naleven van de basisregels, in het bijzonder de 1 1/2 meter afstand, na zullen worden geleefd. Wij kijken ernaar uit om jou weer fysiek op locatie te mogen ontvangen!

© Copyright - De Scheidingsdeskundige