Examentraining RFEA Particulier

Startdata
Locatie

Hoevelaken

Startdatum

16 Sep 2021

bezetting

Nog maar 1 plekken over

Hoevelaken

17 Sep 2021

Nog maar 5 plekken over

Waarom de Scheidingsdeskundige

De Scheidingsdeskundige ondersteunt scheidingsprofessionals bij hun beroepspraktijk. Hierdoor staan wij met beide benen in de adviespraktijk van de scheidingsprofessional. Al onze docenten zijn actief bij scheidingsprocessen. Onze onderscheidende kenmerken:

  • Praktijkgericht
  • Persoonlijk en betrokken
  • Uitgeroepen tot beste opleider van Nederland in 2017 en 2018
  • Gemiddelde beoordeling door cursisten bedraagt 9,5
Evaluaties

Onze Examentraining RFEA Particulier wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8 (356 evaluaties)

Overzicht

MC Examen

Wij geloven erin dat het succesvol afronden van het examen valt of staat met de kwaliteit en intensiteit van de voorbereidingen. Dat gaat in eerste instantie om het trainen van het maken van MC vragen. Onze examentraining RFEA Particulier bestaat uit een bijeenkomst waarin vragen uit de laatste twee RFEA examens worden geoefend. Tijdens die dagen is er ruimte om vragen te stellen in de volle breedte van de RFEA leerdoelen. Daarnaast bestaat de training uit een extra oefen examen en 60 MC vragen die geoefend kunnen worden. Op iedere vraag wordt uitgebreide feedback gegeven. Hierdoor ben je naast de training ook bezig met het verder verdiepen van jouw kennis. Hierdoor ben je perfect voorbereid voor het MC gedeelte van het RFEA examen. De kans van slagen wordt hierdoor aanzienlijk vergroot.

Casus

Zodra je bent geslaagd voor het multiple choice examen mag je de casus maken. Dit deel van het examen wordt niet op locatie afgenomen. Je krijgt circa 4 weken om de casus in jouw eigen tijd uit te werken. Het is opleiders niet toegestaan deelnemers te ondersteunen bij de casus. Wel hebben wij voorbeeld examens en richtlijnantwoorden van de laatste 5 RFEA examens toegankelijk gemaakt. Dit geeft jou een beeld van de wijze waarop het examen wordt uitgewerkt. Daarnaast hebben wij een handig overzicht gemaakt met de nodige waardevolle tips die jou kunnen helpen bij het succesvol doorlopen van het casusgedeelte.

Docenten

Berry van Zuidam

Berry van Zuidam is sinds 2015 als docent verbonden aan het opleidingsinstituut van de Scheidingsdeskundige. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier en de Federatie van Financieel Planners (FFP). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

Lesmateriaal

Tijdens de examentraining krijg je de beschikking over het volgende lesmateriaal:

  • Syllabus RFEA met wetgeving gelijk aan het examen (digitaal, t.w.v. € 125)
  • Laatste 3 RFEA MC examens
  • Uitgebreide uitwerkingen laatste 3 RFEA MC examens
  • 3 MC oefenexamens van de Scheidingsdeskundige (90 vragen in totaal)
  • Uitgebreide uitwerkingen 3 MC oefenexamens van de Scheidingsdeskundige
Examen

Het examen wordt afgenomen door de Stichting RFEA. Alle informatie omtrent het examen RFEA Particulier treft u op de website van het RFEA.

Kosten

De kosten voor deelname aan de Examentraining RFEA Particulier zijn all-in en bedragen € 375,- vrijgesteld van BTW.

Corona

Conform de overheidsmaatregelen is het vanaf 5 juni 2021 weer mogelijk om klassikale bijeenkomsten te organiseren. Dat betekend dat al onze bijeenkomsten, met uitzondering van bijeenkomsten die wij in een virtual classroom organiseren, weer fysiek op locatie plaats zullen gaan vinden. Samen met onze opleidingslocaties zullen wij erop toezien dat regels en protocollen die toezien op het naleven van de basisregels, in het bijzonder de 1 1/2 meter afstand, na zullen worden geleefd. Wij kijken ernaar uit om jou weer fysiek op locatie te mogen ontvangen!

© Copyright - De Scheidingsdeskundige