Examen Register Erkend Scheidingsadviseur®

Startdata
Locatie

Hoevelaken

Startdatum

Vr 06 Okt 2023

BegintijdEindtijd

09:30

12:30

Bezetting

Beschikbaar

Planning

Examen Register Erkend Scheidingsadviseur® zal tweemaal in een kalenderjaar worden afgenomen: in maart en oktober. 

Een kandidaat die wil deelnemen aan het examen in maart 2023 dient zich uiterlijk 24 februari 2023 te hebben ingeschreven.

Overzicht

Het examen Erkend Scheidingsadviseur wordt twee keer per jaar afgenomen. Het examen bestaat uit twee onderdelen:

  • Multiple Choice examen op locatie
  • Mondeling examen.

Multiple Choice examen
Het MC xamen wordt op de examendatum op onze locatie in Hoevelakengemaakt.  Het examen bestaat uit 30 MC vragen waarmee kennis gerelateerd aan de leerdoelen wordt getoetst. Daarnaast wordt je geconfronteerd met 10 korte casusposities die bestaan uit het maken van berekeningen en het maken van analyses. Je krijgt 3 uren de tijd om dit examen te maken.

De 30 kennisvragen leveren 1 punt per vraag op. De casusvragen leveren 2 punten per vraag op. In totaal kun je 50 punten behalen. Je slaagt bij het behalen van meer dan 35 punten (70% goed). Na het maken van het examen krijg je uiterlijk om 17.00 uur per e-mail de uitslag.

Mondeling examen
Als je bent geslaagd voor het MC examen kun je het mondeling examen doen. Het mondeling examen wordt online via Teams afgenomen door een assessor van het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Het mondeling examen wordt in overleg met jou ingepland op  vooraf vastgestelde data in de week na het online examen. Dit gedeelte van het examen duurt anderhalf uur. Een assessor toetst of je voldoende kennis hebt ten aanzien van de verschillende deelonderwerpen van het scheidingsproces. De assessor zal direct na het afnemen van het mondelinge examen jou informeren over het behaalde resultaat.

Mocht je onverhoopt het online examen niet hebben gehaald, dan kun je dit tijdens de volgende examenperiode herkansen en wordt een nieuwe afspraak ingepland voor het mondeling. 

Als beide onderdelen met een voldoende zijn afgerond ontvang je het diploma Erkend Scheidingsadviseur. Vervolgens kun je inschrijven in het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Hierdoor wordt je zichtbaar als specialist op het gebied van de juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces.

Vooropleiding en achtergrond

Als je wilt deelnemen aan het examen dien je de opleiding Erkend Scheidingsadviseur® gevolgd te hebben. 

Heb je in 2021 of 2022 de RFEA opleiding gevolgd, dan kun je ook deelnemen aan het examen voor het register Erkend Scheidingsadviseur®.

Kosten

De kosten bedragen voor beide onderdelen van het examen bedragen in totaal  € 500,-  (vrij van BTW).

Het is mogelijk het examen te herkansen. Herkansing van het examen ziet uitsluitend op het gedeelte waarvoor geen voldoende is gescoord. De kosten van een herkansing bedragen € 250,- vrij van BTW. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige