Examen Register Erkend Scheidingsadviseur®

Startdata
Locatie

Hoevelaken

Startdatum

Vr 06 Okt 2023

BegintijdEindtijd

09:30

12:30

Bezetting

Beschikbaar

Planning

Examen Register Erkend Scheidingsadviseur® zal tweemaal in een kalenderjaar worden afgenomen: in maart en oktober. 

Een kandidaat die wil deelnemen aan het examen in oktober 2023 dient zich uiterlijk 15 september 2023 te hebben ingeschreven.

Overzicht

Het examen Erkend Scheidingsadviseur wordt twee keer per jaar afgenomen. Het examen bestaat uit twee onderdelen:

  • Multiple Choice examen op locatie
  • Mondeling examen.

Multiple Choice examen
Het Multiple Choice examen wordt op de examendatum op onze locatie in  Hoevelaken gemaakt. Het examen bestaat uit 30 MC vragen waarmee kennis gerelateerd aan de leerdoelen wordt getoetst. Dit kunnen theorievragen zijn maar ook korte casusposities die bestaan uit het maken van berekeningen en het maken van analyses. Je krijgt 3 uren de tijd om dit examen te maken.

Elke vraag levert 1 punt op. Je slaagt bij het behalen van 21 punten of meer (70% goed). Uiterlijk om 17.00 uur op de dag van het examen ontvang je per e-mail de uitslag van het examen.

Als een deelnemer niet slaagt kan geen mondeling examen gedaan worden. Deze deelnemer kan zich inschrijven voor het volgende MC examen.

Mondeling examen
Als je bent geslaagd voor het MC examen kun je het mondeling examen doen. Het mondeling examen wordt online via Teams afgenomen door een assessor van het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Het mondeling examen wordt in overleg met jou ingepland op vooraf vastgestelde data in de twee weken na het online examen. Dit gedeelte van het examen duurt anderhalf uur. Een assessor toetst of je voldoende kennis hebt ten aanzien van de verschillende deelonderwerpen van het scheidingsproces. De assessor zal direct na het afnemen van het mondelinge examen jou informeren over het behaalde resultaat.

Mocht je onverhoopt het online examen niet hebben gehaald, dan kun je dit tijdens de volgende examenperiode herkansen en wordt een nieuwe afspraak ingepland voor het mondeling. 

Als beide onderdelen met een voldoende zijn afgerond ontvang je het diploma Erkend Scheidingsadviseur. Vervolgens kun je inschrijven in het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Hierdoor wordt je zichtbaar als specialist op het gebied van de juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces.

Heb je interesse maar zou je graag willen afstemmen of het examen iets voor jou is? Stuur dan een e-mail naar info@registererkendscheidingsadviseur.nl dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vooropleiding en achtergrond
  • Leergang RES
  • Leergang RFEA Particulier
  • Ook als je een heel ervaren scheidingsbegeleider bent maar niet de RES of RFEA leergang hebt gevolgd, kun je deelnemen aan het examen RES.

Tip: ter voorbereiding op het examen bieden wij een tweedaagse intensieve examentraining met Berry van Zuidam

Kosten

De kosten bedragen voor beide onderdelen van het examen bedragen in totaal  € 500,-  (vrij van BTW).

Het is mogelijk het examen te herkansen. Herkansing van het examen ziet uitsluitend op het gedeelte waarvoor geen voldoende is gescoord. De kosten van een herkansing bedragen € 250,- vrij van BTW. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige