De financieel adviseur als begeleider van het scheidingsproces

Startdata
Locatie

Hoevelaken

Startdatum

04 Feb 2021

bezetting

Vol

Waarom de Scheidingsdeskundige

De Scheidingsdeskundige ondersteunt scheidingsprofessionals bij hun beroepspraktijk. Hierdoor staan wij met beide benen in de adviespraktijk van de scheidingsprofessional. Al onze docenten zijn actief bij scheidingsprocessen. Onze onderscheidende kenmerken:

  • Praktijkgericht
  • Persoonlijk en betrokken
  • Uitgeroepen tot beste opleider van Nederland in 2017 en 2018
Overzicht

Scheidingsbegeleiding bestaat voor een belangrijk deel uit financiële en fiscale aspecten. Bij veel scheidingen blijven deze aspecten onderbelicht. Hierdoor wordt de scheidingsconsument vaak niet optimaal geholpen. De Scheidingsdeskundige gelooft erin dat professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces voldoende kennis in huis moeten hebben ten aanzien van deze deelgebieden. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende onderdelen:

  • Het maken van een vermogensopstelling
  • Het berekenen van onderhoudsvoorzieningen (alimentatierekenen)
  • Het in kaart brengen van het inkomen na de scheiding
  • Pensioenafwikkeling en alle mogelijkheden hiervan
  • Risico op overlijden na de scheiding
  • Aangifte inkomstenbelasting in het jaar van scheiden
  • Fiscale beoordeling

Als financieel professional liggen er kansen voor jou om jouw dienstverlening uit te bereiden en deze interessante doelgroep bij te staan. Mogelijk kun je jouw cliënten in de toekomst zelfs volledig begeleiden bij hun scheiding.

De Scheidingsdeskundige ondersteunt professionals die betrokken zijn bij scheidingsprocessen met opleidingen en praktijkondersteuning. Door het investeren in opleidingen en praktijkondersteuning wordt een basis gelegd om scheidingsbegeleiding op zorgvuldige wijze aan jouw dienstverlening toe te voegen.

De Scheidingsdeskundige organiseert op donderdag 4 februari 2021 een informatie- en kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op het belang van financiële deskundigheid bij scheidingsprocessen. Daarnaast wordt stilgestaan bij hoe je invulling kunt geven aan deze dienstverlening. Tevens wordt stilgestaan bij het verdienmodel.

Er is daarnaast natuurlijk ruimte voor vragen.

Docenten

Drs. J.O. (Jasper) Horsthuis MFP

Jasper is eigenaar van de ScheidingsDeskundige. In 2011 behaalde Jasper zijn Master in Financial Planning (MFP) en in 2012 zijn Master in Verzekeringskunde (MSc). Jasper verzorgt diverse opleidingen zoals de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In 2016, 2017 en 2018 is hij door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Corona

Op maandag 14 december 2020 zijn nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Tot en met dinsdag 19 januari 2021 zullen er geen fysieke bijeenkomsten meer worden verzorgd. Na 19 januari 2021 vinden de bijeenkomst met in achtneming van de dan geldende coronamaatregelen fysiek plaats. In overleg met onze opleidingslocaties zorgen wij er dan voor dat alle leslokalen voldoen aan de RIVM richtlijnen. In het bijzonder zal het houden van 1,5 meter afstand altijd mogelijk zijn en desinfecterende handgel aanwezig zijn. Hierdoor zal de gezondheid van alle betrokkenen zo optimaal mogelijk gewaarborgd zijn.

Als deelnemer van een opleiding kan het voorkomen dat je niet fysiek aanwezig kan of wil zijn. Ondanks dat wij geloven in de kracht van klassikaal onderwijs vinden wij het van belang om onze deelnemers flexibiliteit te bieden als de situatie daar om vraagt. Bij al onze opleidingen is het daarom mogelijk om op afstand deel te nemen. Kijk voor meer informatie op onze website.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige