Dag voor de scheidingsdeskundigen

Startdata
Locatie

Veenendaal

Startdatum

Vr 23 Jun 2023

BegintijdEindtijd

10:00

16:00

Bezetting

Beschikbaar

Overzicht

Op 23 juni is de jaarlijkse ledendag van de Scheidingsdeskundige! Wij kijken er enorm naar onze leden weer te zien en te spreken. Het belooft een mooie dag te worden waarbij we ons laten inspireren door interessante sprekers, leuke gesprekken met collega’s kunnen voeren, en dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

De volgende sprekers hebben wij uitgenodigd:

Tim Hermans
Om te beginnen geeft rechter Tim Hermans ons een kijkje in de keuken van de familierechter. Wat zijn de observaties van de rechtspraak ten aanzien van scheidingen? Waar kunnen wij van leren? Wat kunnen wij doen om (onnodige) juridische procedures te voorkomen? 

Jacqueline van der Vorm
Steeds meer scheidende stellen zijn ongehuwd. In veel situaties is sprake van een traditioneel rollenpatroon zonder dat de bescherming geldt van burgerlijk wetboek 1. Dat leidt tot bijzondere problemen en aandachtspunten in de scheidingspraktijk die extra aandacht verdienen.

Albert Rozendal
Albert zal op geheel eigen wijze terugblikken op bijna een half jaar werken met het woonbudget bij het vaststellen van alimentatie. Wat is er sinds 1 januari 2023 veranderd? Zijn er duidelijk ontwikkelingen in de eerste jurisprudentie te ontdekken? Wat zijn de ervaringen in de praktijk?

Programma

  9.15 - 10.00 uur    inloop met koffie & gebak    
10.00 - 10.10 uur    Opening                                                                                         Jasper Horsthuis
10.10 - 11.00 uur    Een kijkje in de keuken van de familierechter                 Tim Hermans
11.00 - 11.30 uur    koffiebreak    
11.30 - 12.30 uur    Knelpunten samenwoners in de scheidingspraktijk       Jacqueline van der Vorm
12.30 - 13.30 uur    lunchbuffet    
13.30 - 14.30 uur    Een half jaar woonbudget bij vaststellen alimentatie    Albert Rozendal
14.30 - 16:00 uur    Borrel    
 

Docenten

Mr. T. (Tim) Hermans
Tim Hermans is sinds enkele jaren als specialist en gastdocent verbonden aan het kenniscentrum en opleidingsinstituut van de Scheidingsdeskundige. Tim heeft jarenlang gewerkt als advocaat-partner bij Stellingwerf, Van Beek & Drosten te Enschede, waar Tim zich voornamelijk bezighield met het personen- en familierecht. Hij was lid van vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Naast echtscheidingen behandelde hij zaken op het gebied van alimentatie, gezag en omgang, boedelverdeling, et cetera. Met ingang van 1 januari 2021 heeft Tim de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht. Hij is thans werkzaam als rechter bij de rechtbank Gelderland. Tim is in 2001 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij studeerde daar rechten. Hij studeerde tevens aan de Katholieke Universiteit Leuven (België).

Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm RFEA MfN FFP
Jacqueline van der Vorm studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is sinds 2000 werkzaam in de financiele dienstverlening. Als geregistreerd financieel planner en geregistreerd familie mediator houdt zij zich in haar praktijk hoofdzakelijk bezig met de financiele en fiscale advisering bij echtscheiding voor zowel particulieren en ondernemers (voor beiden geregistreerd RFEA). Naast haar advieswerk is zij docent en schrijft zij regelmatig blogs en columns over geldzaken.

A. (Albert) Rozendal
Albert Rozendal is mede-oprichter van Split-Online en de Kennisbank Familierecht. Voorheen was Albert werkzaam in de accountancy en als financieel adviseur. Hij heeft vele jaren ervaring als begeleider van echtscheidingen. Al deze vakgebieden komen samen in de werkzaamheden die hij verricht binnen Split-Online. Zo is Albert onder meer verant­woordelijk voor de helpdesk, het verzorgen van demo’s en de ontwikkeling van het alimentatie­reken­programma op het gebied van functionaliteit en fiscaliteit.

Albert is tevens een ervaren docent op het gebied van alimen­tatierekenen. Hij geeft cursussen bij Split-Online en is als docent verbonden aan verschillende opleidings­insti­tuten. Als geen ander geeft hij op zijn geheel eigen wijze inzicht in de mogelijk­heden en onmogelijkheden van alimen­tatie­bere­keningen. 

 

PE Punten
  • Door het RES geaccrediteerd voor 3 punten
  • Door de MfN geaccrediteerd voor 3 punten in categorie 2
Kosten

Deelname aan dit congres is kosteloos voor leden met een abonnement Permanente Praktijkondersteuning. Graag bij inschrijving aangeven in de opmerkingen dat je abonnee bent en kiezen voor betaling op rekening/achteraf dan zal dit bij bevestiging worden gecheckt en verwerkt.

Voor leden die graag een collega als introducé willen meenemen: Dat kan! Wij vragen in dat geval een bijdrage van € 100. Graag aangeven in de opmerkingen bij jouw eigen inschrijving. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige