Actualiteitendagen

Startdata
Locatie

Zwolle

Startdatum

02 Dec 2021

Planning

1 bijeenkomst

bezetting

Beschikbaar

Ridderkerk

06 Dec 2021

Beschikbaar

Eindhoven

09 Dec 2021

Beschikbaar

Amsterdam

15 Dec 2021

Beschikbaar

Digital Classroom

20 Dec 2021

Beschikbaar

Overzicht

Als scheidingsprofessional weet je als geen ander dat de wet- en regelgeving die verband houdt met het scheidingsproces in beweging is. Daarnaast zijn er veel complexe vraagstukken waar wij in onze beroepspraktijk mee geconfronteerd worden. Daarom organiseert de Scheidingsdeskundige jaarlijks een bijeenkomst waarbij alle actualiteiten omtrent het scheidingsproces behandeld zullen worden. Door de bijeenkomst bij te wonen wordt je in één dag weer bijgepraat over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van scheidingen. Hierdoor kun je jouw cliënten optimaal bijstaan.

Programma

De exacte invulling van deze bijeenkomst zal grotendeels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in 2021. Op de agenda staat in ieder geval:

 • Actualiteiten Prinsjesdag en belastingplan 2022
 • Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen en de gevolgen voor de scheidingspraktijk
 • Status Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiden (beoogde ingangsdatum 01-07-2022)
 • Overige relevante jurisprudentie 2021
 • Praktijkcasus 2021
 • MC vragen en uitwerkingen

De bijeenkomst zal worden verzorgd door Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm RFEA FFP of Berry van Zuidam RFEA FFP CFP®

Docenten

Berry van Zuidam

Berry van Zuidam verzorgt als docent van de Scheidingsdeskundige-Opleidingen jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier, de Federatie van Financieel Planners (FFP) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm – van Zoelen FFP RFEA

Jacqueline van de Vorm Sinds 2000 werkzaam in de financiële dienstverlening. Haar specialisme is financieel en fiscaal advies bij scheidingen, voor zowel particulieren als ondernemers. Zij is docent bij de Scheidingsdeskundige en daarnaast publiceert zij regelmatig columns en blogs over geldzaken. Altijd zeer enthousiast, betrokken en verantwoordelijk!

Lesmateriaal

Tijdens de cursusdag zal gewerkt worden met diverse MC vragen, casuïstiek en een interactieve Socrative Quiz.

PE Punten

De cursus is door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

 • Door de MfN geaccrediteerd voor 6 punten in categorie 2
 • Door de FFP geaccrediteerd voor 6 punten in categorie K&A "Externe programma's"
 • Door de SEH geaccrediteerd voor 6 punten in categorie B
 • Door het RB geaccrediteerd voor 6 punten
 • Door de NOAB geaccrediteerd voor 6 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij u als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kunt u gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor de NOVA, KNB of VMN aan te vragen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de Actualiteitendagen zijn all-in en bedragen € 375,- vrijgesteld van BTW.

Corona

Conform de overheidsmaatregelen is het vanaf 5 juni 2021 weer mogelijk om klassikale bijeenkomsten te organiseren. Dat betekent dat al onze bijeenkomsten, met uitzondering van bijeenkomsten die wij in een virtual classroom organiseren, weer fysiek op locatie plaats zullen vinden. Samen met onze opleidingslocaties zullen wij erop toezien dat regels en protocollen die toezien op het naleven van de basisregels, in het bijzonder de 1 1/2 meter afstand, na zullen worden geleefd. Wij kijken ernaar uit om jou weer fysiek op locatie te mogen ontvangen.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige