Actualiteiten- en praktijkdagen 2023-2024

Startdata
Locatie

Hoevelaken

Startdatum

Di 10 Okt 2023

BegintijdEindtijd

09:30

16:30

Bezetting

Nog maar 2 plekken over

Hoevelaken

Ma 13 Nov 2023

09:30

16:30

Beschikbaar

Hoevelaken

Vr 08 Dec 2023

09:30

16:30

Beschikbaar

Overzicht

De Scheidingsdeskundige organiseert jaarlijks een bijeenkomst waarbij alle actualiteiten omtrent wet- en regelgeving ten aanzien van het scheidingsproces aan bod komen. In deze bijeenkomst op locatie word je in één dag op interactieve wijze bijgepraat over alle relevante ontwikkelingen. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om jouw praktijkvragen te beantwoorden.

Als je je inschrijft voor deze dag krijg je tevens toegang tot de e-learning schadeverzekeringen en de scheidingspraktijk t.w.v. € 75,- (daarmee kun je extra PE punten  RES en MFN behalen)

Je kunt de Actualiteitendag ook online volgen. Klik hier voor meer informatie.

Programma

Met onder andere de volgende onderwerpen: 

 • Prinsjesdag en Belastingplan 2024
 • Actualiteiten Inkomensafhankelijke combinatiekorting
 • Kennisgroep standpunten belastingdienst voor de scheidingspraktijk
 • Actualiteiten Wet Toekomst Pensioenen en de scheidingspraktijk
 • Schadeverzekeringen en de scheidingspraktijk
 • Eigenwoning en scheiden
  • Compensatie rentecontract
  • Vaststellen eigenwoningreserve na scheiden
 • Actualiteiten Jurisprudentie o.a.:
  • Gerechtshof Arnhem Leeuwarden 1 augustus 2023 -  ECLI:NL:GHARL:2023:6564 (vergoedingsrecht op grond van redelijkheid en billijkheid)
  • Hof Arnhem-Leeuwarden 6 juli 2023 ECLI:NL:GHARL:2023:5758 (Duidelijkheid over voorhuwelijks vergoedingsrecht)
  • Rechtbank Gelderland, 5 april 2023 - ECLI:NL:RBGEL:2023:1933 (Vergoedingsrecht niet vastgesteld op overeengekomen bedrag maar op basis van werkelijke investering)
 • Overige actualiteiten
Lesmateriaal

Tijdens de cursusdag zal gewerkt worden met diverse MC vragen, casuïstiek en een interactieve Socrative Quiz.

Tevens ontvang je als onderdeel van het lesmateriaal onze syllabus Erkend Scheidingsadviseur en onze syllabus Scheiden en Ondernemers ( t.w.v. € 250,- ).

Docenten

Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm – van Zoelen FFP RFEA
Jacqueline van de Vorm is sinds 2000 werkzaam in de financiële dienstverlening. Haar specialisme is financieel en fiscaal advies bij scheidingen, voor zowel particulieren als ondernemers. Zij is docent bij de Scheidingsdeskundige en daarnaast publiceert zij regelmatig columns en blogs over geldzaken. Altijd zeer enthousiast, betrokken en verantwoordelijk!

Berry van Zuidam
Berry van Zuidam verzorgt als docent van de Scheidingsdeskundige jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Berry heeft daarnaast ook zijn eigen scheidingspraktijk en is gespecialiseerd in de financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier, de Federatie van Financieel Planners (FFP) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

PE Punten

Door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
6 punten

 

MfN
6 punten in categorie 2

 


SEH
6 punten in categorie B

 


RB
6 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de Actualiteiten- en praktijkdagen 2023-2024 zijn all-in en bedragen € 375,- vrijgesteld van BTW.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige