Actualiteiten en het scheidingsproces

Startdata
Locatie

Veenendaal

Startdatum

23 Nov 2020

bezetting

Beschikbaar

USP's

De ScheidingsDeskundige ondersteunt scheidingsprofessionals bij hun beroepspraktijk. Hierdoor staan wij met beide benen in de adviespraktijk van de scheidingsprofessional. Al onze docenten zijn in de praktijk actief als scheidingsbegeleider. Onze USP’s:

 • Praktijkgericht
 • Persoonlijk en betrokken
 • Uitgeroepen tot beste opleider van Nederland in 2017 en 2018
Evaluaties

Onze jaarlijkse "Actualiteitendag Echtscheiding" wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 (161 evaluaties, 19 december 2019)

Overzicht

Als scheidingsprofessional weet u als geen ander dat de wet- en regelgeving die verband houdt met het scheidingsproces in beweging is. Daarnaast zijn er veel complexe vraagstukken waar wij in onze beroepspraktijk mee geconfronteerd worden. Het belang om regelmatig stil te staan bij alle ontwikkelingen en te reflecteren op onze eigen rol is groot.

Daarom organiseert de ScheidingsDeskundige jaarlijks een bijeenkomst waarbij alle actualiteiten omtrent het scheidingsproces behandeld zullen worden. Door de bijeenkomst bij te wonen wordt u in één dag weer bijgepraat over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van scheidingen. 

Programma

Actualiteiten en het scheidingsproces

De exacte invulling van deze bijeenkomst zal grotendeels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in 2020. Op de agenda staat in ieder geval:

 • Actualiteiten Prinsjesdag
 • Procedurele aandachtspunten bij indienen verzoekschriften
 • Aandachtspunten (niet) uitgevoerde verrekenbedingen
 • Overige relevante jurisprudentie 2020
 • Wet pensioenverdeling bij scheiden
 • En nog veel meer

Zoals jullie gewend zijn wordt die dag gewerkt met praktijkgerichte casuïstiek en interactieve Socrative quizzes (MC vragen en stellingen).

De bijeenkomst zal worden verzorgd door Berry van Zuidam FFP RFEA CFP®

Lesmateriaal

Als onderdeel van de bijeenkomst ontvangt u onze syllabus RFEA Particulier ter waarde van € 125,- (inbegrepen in de kosten voor de cursus). Hiermee heeft u een actueel en hoogwaardig naslagwerk voor gebruik in uw adviespraktijk in handen.

Docenten

Berry van Zuidam

Berry van Zuidam verzorgt als docent van de ScheidingsDeskundige-Opleidingen jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Berry houdt zich in het dagelijks leven bezig met scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier, de Federatie van Financieel Planners (FFP) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

PE Punten

De Actualiteiten-en Praktijkdagen zijn door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

 • MfN  : 6 PE-punten in categorie 2
 • FFP   : 6 punten in categorie K&A "Externe programma's"
 • SEH  : 6 punten in categorie B

Na deelname aan de cursus stellen wij u als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kunt u gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor de NOVA, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de Actualiteitendagen zijn all-in en bedragen € 375,- vrijgesteld van BTW.

Corona

Op basis van advies vanuit het RIVM is het met ingang van 1 juni weer mogelijk om klassikale bijeenkomsten te organiseren. In overleg met onze opleidingslocaties zorgen wij ervoor dat alle leslokalen voldoen aan de RIVM richtlijnen. In het bijzonder zal het houden van 1,5 meter afstand altijd mogelijk zijn en desinfecterende handgel aanwezig zijn. Hierdoor zal de gezondheid van alle betrokkenen zo optimaal mogelijk gewaarborgd zijn.

Als deelnemer van een opleiding kan het voorkomen dat je niet fysiek aanwezig kan of wil zijn. Ondanks dat wij geloven in de kracht van klassikaal onderwijs vinden wij het van belang om onze deelnemers flexibiliteit te bieden als de situatie daar om vraagt. Bij al onze opleidingen is het daarom mogelijk om op afstand deel te nemen. Kijk voor meer informatie op onze website.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige