Actualiteit: Nieuwe forfaitaire rekenmethodiek partneralimentatie per 2023

Startdata
Locatie

Virtual Classroom

Startdatum

Wo 11 Jan 2023

BegintijdEindtijd

15:00

17:00

Bezetting

Beschikbaar

Overzicht

Grote verandering vanaf 1 januari 2023! De bepaling van partneralimentatie wordt gewijzigd. Met de forfaitaire rekenmethodiek wordt beoogd de verschillen tussen kinder- en partneralimentatie zoveel mogelijk te beperken. Hiertoe wordt een nieuw begrip ingevoerd: het woonbudget. Aan de hand daarvan wordt de financiële draagkracht van beide partijen bepaald.

In deze online bijeenkomst gaat Rob van Coolwijk nader in op de forfaitaire rekenmethodiek. Wat betekent dit voor jou als professional in de scheidingspraktijk? Hoe neem je jouw cliënten hierin mee?

Aan de hand van voorbeelden legt hij uit hoe deze rekenmethodiek in elkaar zit. Kortom een praktijkgerichte bijeenkomst zodat jij jouw cliënten zorgvuldig kun begeleiden ten aanzien van alimentatie.

Als deelnemer van het webinar ontvang je de volgende waardevolle documenten:

Docenten

Mr. R. (Rob) van Coolwijk
In zijn praktijk staat Rob van Coolwijk cliënten bij in echtscheidingen en alle daaraan gerelateerde zaken, zoals alimentatie, de invulling van de zorg voor de kinderen en vermogensrechtelijke afwikkelingen. Een substantieel onderdeel van zijn praktijk bestaat uit scheidings-mediations. Daarnaast adviseert en procedeert hij. Naast Zijn praktijk geeft hij regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen. Tevens is Rob van 2012 tot 2015 voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

PE Punten

De cursus is door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

  • Door de MfN geaccrediteerd voor 2 punten in categorie 2
  • Door RES geaccrediteerd voor 2 punten
Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus "Nieuwe forfaitaire rekenmethodiek partneralimentatie per 2023" bedragen € 150,- vrijgesteld van BTW. 

Terugkijken

Niet terug te kijken

© Copyright - De Scheidingsdeskundige