Actualiteiten 2023 / 2024

Startdata
Locatie

Digitaal klaslokaal

Startdatum

Di 28 Nov 2023

BegintijdEindtijd

09:30

13:00

Bezetting

Beschikbaar

Digitaal klaslokaal

Di 09 Jan 2024

09:30

13:00

Beschikbaar

Overzicht

De Scheidingsdeskundige organiseert jaarlijks bijeenkomsten waarbij alle actualiteiten omtrent wet- en regelgeving ten aanzien van het scheidingsproces aan bod komen. Tijdens deze online bijeenkomst word je in één dagdeel bijgepraat over alle relevante ontwikkelingen. 

Als je je inschrijft voor deze online bijeenkomst krijg je tevens toegang tot de e-learning schadeverzekeringen en de scheidingspraktijk t.w.v. € 75,- (hiermee kun je extra PE punten  RES en MFN behalen).

  Programma

  Met onder andere de volgende onderwerpen: 

  • Prinsjesdag en Belastingplan 2024
  • Actualiteiten Inkomensafhankelijke combinatiekorting
  • Kennisgroep standpunten belastingdienst voor de scheidingspraktijk
  • Actualiteiten Wet Toekomst Pensioenen en de scheidingspraktijk
  • Schadeverzekeringen en de scheidingspraktijk
  • Eigenwoning en scheiden
   • Compensatie rentecontract
   • Vaststellen eigenwoningreserve na scheiden
  • Actualiteiten Jurisprudentie o.a.:
   • Gerechtshof Arnhem Leeuwarden 1 augustus 2023 -  ECLI:NL:GHARL:2023:6564 (vergoedingsrecht op grond van redelijkheid en billijkheid)
   • Hof Arnhem-Leeuwarden 6 juli 2023 ECLI:NL:GHARL:2023:5758 (Duidelijkheid over voorhuwelijks vergoedingsrecht)
   • Rechtbank Gelderland, 5 april 2023 - ECLI:NL:RBGEL:2023:1933 (Vergoedingsrecht niet vastgesteld op overeengekomen bedrag maar op basis van werkelijke investering)
  • Overige actualiteiten
  Lesmateriaal

  Tijdens de cursusdag zal gewerkt worden met diverse MC vragen, casuïstiek en een interactieve Socrative Quiz. Tevens ontvang je als onderdeel van het lesmateriaal onze syllabus Erkend Scheidingsadviseur en onze syllabus Scheiden en Ondernemers ( t.w.v. € 250,- ).

  Docenten

  Berry van Zuidam
  Berry van Zuidam verzorgt als docent van de Scheidingsdeskundige jaarlijks vele opleidingsdagen, masterclasses en workshops. Berry heeft daarnaast ook zijn eigen scheidingspraktijk en is gespecialiseerd in de financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry staat ingeschreven in het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier, de Federatie van Financieel Planners (FFP) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Berry is in 2017 verkozen tot financieel planner van het jaar.

  Drs. J. (Jacqueline) van der Vorm – van Zoelen FFP RFEA
  Jacqueline van de Vorm is sinds 2000 werkzaam in de financiële dienstverlening. Haar specialisme is financieel en fiscaal advies bij scheidingen, voor zowel particulieren als ondernemers. Zij is docent bij de Scheidingsdeskundige en daarnaast publiceert zij regelmatig columns en blogs over geldzaken. Altijd zeer enthousiast, betrokken en verantwoordelijk!

  PE Punten

  Deze cursus is door de volgende beroepsgroepen geaccrediteerd:

   


  Register Erkend Scheidingsadviseur®
  3 punten

   

  MfN
  3 punten in categorie 2

   


  SEH
  3 punten in categorie B

   


  RB
  3 punten

  Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

  Kosten

  EUR 250,- (vrijgesteld van BTW)

  Terugkijken

  Niet terug te kijken

  © Copyright - De Scheidingsdeskundige