Masterclass Alimentatierekenen (in Split-Online) voor gevorderden

Startdata

Locatie
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Hoevelaken
wo 19 jun 2024
09:3016:30
Beschikbaar.

Overzicht

Wil jij jouw kennis en vaardigheden van Split-Online actualiseren en verdiepen? Aan de hand van een complexe alimentatie casus met eigen woning en een samengesteld gezin neemt docent en eigenaar van Split-Online Albert Rozendal jou mee in de werking van het programma. Tijdens het behandelen van de casus komen veelvoorkomende knelpunten aan de orde. Uiteraard wordt tijdens de bijeenkomst ook stilgestaan bij de forfaitaire rekenmethodiek met het woonbudget voor de partneralimentatie per 1 januari 2023. Het woonbudget is inmiddels doorgevoerd in Split-online. Naast het gebruik van Split-Online zal er tijdens deze dag ook aandacht worden besteed aan de kaders van het alimentatierecht.

Er is voldoende ruimte om stil te staan bij praktijkvragen. Daarbij bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan de bijeenkomst jouw concrete vraag per e-mail aan ons in te sturen. Dit kan door te mailen naar: vragen@descheidingsdeskundige.nl. Albert zal hier tijdens de bijeenkomst aandacht aan besteden.

Deze dag is speciaal ontwikkeld voor professionals die basiskennis  van Split-Online hebben en hier al mee werken.

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe regels berekening forfaitaire rekenmethodiek partneralimentatie per 1 januari 2023
  • Salarisstrook met expatregeling
  • De ondernemer en een eenvoudige balans & Winst- en Verliesrekening
  • Eigen woning, onverdeeld en verdeeld
  • Samengestelde gezinnen

Lesmateriaal

Tijdens de bijeenkomsten zal er gewerkt worden met casuïstiek en praktijkvoorbeelden. 

Als deelnemer van de cursus krijg je de volgende praktijkdocumenten:

Wij verzoeken cursisten hun eigen laptop mee te nemen.

Docenten

A. (Albert) Rozendal

Albert Rozendal is mede-oprichter van Split-Online en de Kennisbank Familierecht. Voorheen was Albert werkzaam in de accountancy en als financieel adviseur. Hij heeft vele jaren ervaring als begeleider van echtscheidingen. Al deze vakgebieden komen samen in de werkzaamheden die hij verricht binnen Split-Online. Zo is Albert onder meer verant­woordelijk voor de Helpdesk, het verzorgen van demo’s en de ontwikkeling van het alimentatie­reken­programma op het gebied van functionaliteit en fiscaliteit.

Albert is tevens een ervaren docent op het gebied van alimen­tatierekenen. Hij geeft cursussen bij Split-Online en is als docent verbonden aan verschillende opleidings­insti­tuten. Als geen ander geeft hij op zijn geheel eigen wijze inzicht in de mogelijk­heden en onmogelijkheden van alimen­tatie­bere­keningen. 

PE Punten

 


Register Erkend Scheidingsadviseur®
6 punten

 

MfN
6 punten in categorie 2

 


SEH
6 punten in categorie A

 


RB
6 punten

                

 


ADR
6 punten

Na deelname aan de cursus stellen wij jou als bewijs van deelname een certificaat ter beschikking. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen verzoek PE punten voor ADR, NOAB, KNB of VMN aan te vragen.

NOvA
Aan de hand van artikel 4.4 van de Verordening op de advocatuur kun je zelf beoordelen of een cursus voldoet aan de voorwaarden voor puntwaardigheid. De praktijk leert dat opleidingen van de Scheidingsdeskundige daaraan voldoen.

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost EUR 395,- (vrijgesteld van BTW). 

Voor leden met een abonnement Praktijkondersteuning is deze bijeenkomst te volgen als onderdeel van het abonnement. 

© Copyright - De Scheidingsdeskundige