Jasper Horsthuis docent van het jaar voor de NVHP

Geplaatst op 13 april 2017

Gisteren ben ik verkozen tot docent van het jaar bij de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP). Voor mij is dat een grote eer. De afgelopen jaren heb ik veel plezier en voldoening gehaald uit de bijeenkomsten die ik heb mogen verzorgen. Het succes hiervan is wat mij betreft voor het belangrijkste deel afhankelijk van de interactie tussen de aanwezigen en de docent. Graag wil ik alle leden dan ook bedanken voor de inspirerende bijeenkomsten. Dit moment wil ik ook aangrijpen om stil te staan bij de ontwikkelingen van de onderneming van mijn broer en mij: de ScheidingsDeskundige.

De tijd vliegt! Op 3 mei 2013 zaten mijn broer Sjors en ik bij de notaris in verband met de oprichting van onze onderneming. Een spannende tijd brak aan, we zouden namelijk een samenwerkingsverband en een opleidingsinstituut beginnen. Alles met als thema de juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces. Het was een hele stap om vanuit het niets een onderneming te starten.

Inmiddels bestaat onze onderneming bijna vier jaar en zijn we niet meer met z’n tweeën. Begin vorig jaar hebben we Robert van de Berg in dienst genomen, die een grote passie heeft voor financiën, digitalisering en logistieke zaken. Per 1 mei komt Vanessa Vissers in dienst, die als fiscalist zal helpen bij het verder ontwikkelen van ons kenniscentrum. Inmiddels zijn er namelijk ruim 40 scheidingspraktijken die wij ondersteunen met onze kennisbibliotheek, verdiepende artikelen, ledenbijeenkomsten, een telefonische hulplijn, et cetera. Een leuke club mensen die net als wij met passie bezig zijn met het scheidingsproces.

Naast het kenniscentrum is onze opleidingsactiviteit behoorlijk toegenomen. Zo hadden wij het voorrecht om het eerste webinar voor de FFP te mogen verzorgen. Vorig jaar hebben wij vijf opleidingstrajecten van onze opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier verzorgd, en sinds dit jaar bieden wij ook de ondernemersmodule van deze opleiding aan. Daarnaast hebben we vorig jaar circa 65 masterclasses gegeven bij diverse opdrachtgevers zoals de NVHP, accountantskantoren, banken et cetera.

Ons vaste docententeam bestaat naast Sjors en ik inmiddels uit meerdere docenten.

Wij investeren in ons team door regelmatig te reflecteren op ons eigen handelen. Daarbij zijn wij continu op zoek naar structurele verbeteringen en innovatie op het gebied van onderwijs.

Hierbij blijven wij vasthouden aan onze oorspronkelijke kernwaarden: transparantie en persoonlijke betrokkenheid. Wij investeren in relaties, zijn laagdrempelig in contact en maken alles bespreekbaar. Domme vragen bestaan niet. En er wordt gelukkig ook veel gelachen.

Graag bedanken wij iedereen met wie we de afgelopen periode hebben opgetrokken. Naast het gegeven dat we hier ons brood mee mogen verdienen, hebben wij er ontzettend veel plezier in.

Hartelijke groet,

Jasper (ook namens Sjors)


© Copyright - De Scheidingsdeskundige