FFP Kennis & Actualiteit webinar ‘Besluit 30 januari 2018 inzake vaststellen aandeel eigenwoningschuld’

Geplaatst op 14 december 2018

Op 11 december 2018 heeft Berry van Zuidam namens de ScheidingsDeskundige een live webinar van de FFP verzorgt over het op 30 januari genomen besluit inzake het vaststellen van de hoogte van de eigenwoningschuld. Berry bespreekt hierin onder andere de visie van de belastingdienst op het genomen besluit, het belang van het vastleggen van de interne draagplicht en de civiel/fiscale knelpunten en consequenties.

Als Financieel Planner is het van groot belang om uw cliënten goed te informeren over de bovenstaande problematiek. Hiervoor is het noodzakelijk dat u als financieel planner inzicht heeft in de belangrijkste knelpunten die zich hierbij kunnen manifesteren. Op basis van uw advies kunnen uw cliënten overwogen bewuste financiële beslissingen nemen.

De ScheidingsDeskundige heeft een uniek programma ontwikkeld voor de PE FFP Praktijktoepassing, waarbij dit onderwerp uitvoerig besproken zal worden. Tijdens de bijeenkomst leert u alle ins en outs van de problematiek omtrent het vastleggen van de interne draagplicht. Ook wordt geoefend met het vastleggen van interne draagplicht in een overeenkomst. Als onderdeel van het programma ontvangt u onze “Toolkit vastleggen interne draagplicht”, alsmede onze syllabus RFEA Particulier. Daarnaast maken ook het nieuwe huwelijksvermogensrecht en diverse onderhandelingstechnieken onderdeel uit van het programma.

De toolkit bestaat uit een:

  • sjabloonovereenkomst
  • handleiding voor deze sjabloonovereenkomst
  • signalerings-/doorverwijzigingsdocument
  • stroomschema gebruik draagplichtovereenkomst.

PE FFP Praktijktoepassing Toolkit vaststellen eigenwoningschuld 2.0

Graag attenderen wij leden van de FFP op de mogelijkheid om het Webinar op de portal van MijnFFP te bekijken. Na het beantwoorden van een tweetal vragen na het Webinar komt u in aanmerking voor 1 PE-punt in de categorie Kennis & Actualiteit.

Bekijk hier het webinar van Berry van Zuidam:


© Copyright - De Scheidingsdeskundige