Toolkit Relatiebeëindiging

Toolkit Relatiebeëindiging

Bij financieel advies worden risico’s besproken. Dat gaat meestal over overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Het risico op relatiebeëindiging wordt vaak niet of nauwelijks besproken. Relatiebeëindiging is echter het meest relevante risico waar cliënten mee geconfronteerd kunnen worden. Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding en jaarlijks gaan circa 70.000 samenwoners uit elkaar. De impact hiervan is vaak erg groot.

De Scheidingsdeskundige vindt dat het scheidingsrisico veel hoger op de agenda van de financieel adviseur moet komen. Speciaal voor de financieel adviseur hebben wij de toolkit relatieontbinding ontwikkeld. Deze toolkit bestaat uit.

  • Factsheet relatiebeëindiging voor de consument
    In deze factsheet wordt het scheidingsrisico voor de consument op een rijtje gezet. Door het lezen van deze factsheet worden jouw klanten kort en krachtig geïnformeerd ten aanzien van dit belangrijke risico. De factsheet ontvang je in WORD format en kan voorzien worden van het logo van jouw kantoor en aan klanten worden toegestuurd.
  • Flowchart risico’s relatiebeëindiging
    In deze flowchart staan de risico’s die samenhangen met relatiebeëindiging overzichtelijk uiteengezet. Tevens staat daarbij hoe bepaalde risico’s opgelost kunnen worden.
  • Tips en voorbeeld vragen voor het klantgesprek
    In dit overzicht staan belangrijke tips en aandachtspunten. Daarnaast bevat dit document een aantal voorbeeldvragen. Hierdoor krijg je als adviseur een aantal handvaten om dit thema op de agenda te zetten.

U dient ingelogd te zijn om dit document te kunnen downloaden. Klik hier om in te loggen.

© Copyright - De Scheidingsdeskundige